Silnik Gutbrod 1045 SRLx

Jeśli kogoś lub czegoś poszukujesz...
wiechuch

Silnik Gutbrod 1045 SRLx

Post autor: wiechuch »

Do mini traktorka Gutbrod 1050 z 1970 roku - poszukuję części do silnika Gutbrod lub MAG 1045 SRLx o poj. 450cc (mogą być używane lecz sprawne). Może ktoś ma namiar na osoby posiadające lub hurtownię, która prowadzi sprzedaż części do tego sprzętu. Za info z góry dziękuję.

Witam ponownie. Przesłałem do Kol. Bolszewik zdjęcia mojego silnika w celu wklejenia do mojego wątku i zobrazowania o jaki silnik chodzi. Uszkodzone są poważne elementy: wał korbowy (można pobawić sie z regeneracją )korbowód z odrzutnikiem oleju, tłok oraz koła pośrednie współpracujące z wałkiem rozrządu. Jeśli nie zdobędę tych części to zastanawiam się i najchętniej kupiłbym cały silnik używany ale sprawny za rozsądną cenę. Silnik ten ma wał, gdzie z jednej strony jest przykrecone sprzegło, natomiast z drugiej strony na koncu wału też jest mocowane sprzęgło do napędu kosiarki. Jeżeli nie zdobedę takiego samego bezyniaka to myślę nad zastąpieniem tego silnika jakimś o podobnej pojemności dieslem,lecz nie wiem czy uda się kupić taki co będzie miał podobny wał. Trzeba będzie coś dorabiać albo zrezygnować z kosiarki . Dlatego proszę kolegów o jakieś info, gdyż wśród Was jest dużo osób penetrujących skupy złomu lub tym podobne place i może ktoś z Was coś takiego napotkał. Pozdrawiam

Właściwa nazwa silnika to MAG 1045 SRLx 192
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

RE: Silnik Gutbrod 1045 SRLx

Post autor: Ursus »

Wrzucam na prośbę:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
ODPOWIEDZ