andoria s7

Porady i wskazówki remontowe, adresy sklepów, itp.
wlodek13

andoria s7

Post autor: wlodek13 »

witam mam problem silnik s7 nie wchodzi na pełne obroty miał maly remont i nie jestem pewien czy rozrzad jest dobrze ustawiony prosze o pomoc jak to sprawdzic z góry dzieki
harvester

RE: andoria s7

Post autor: harvester »

witam na dużym kole rozrzadu na dwóch sąsiednich zębach jest nabity znak ''S'' a na małym kole jeden znak który powinien być miedzy tymi dwoma znakami na dużym kole myśle że nic nie pomyliłem :D
wlodek13

na duzym kole sa te znaki gorzej z małym bo nic takiego tam nie widac zeby byl znak sa znaki s na dużym kole jak sa to tlok jakie ma polożenie bo inna przyczyna raczej byc nie powinna bo z pompą paliwa nic nie robiłemznaki na kołach od rozrzadu sa ok szukam dalej przyczyny pomocya gdzie znajduje sie w zaworze ssacym ten kołek zabezpieczajacy czy to też moze miec cos wspólnego z nie osiąganiem pełnej mocy

pomocy z ta andoria wszystko jest juz ustawione a on dalej nie wchodzi na pełne obroty czekam na jakas pomoc z waszej strony
Awatar użytkownika
oman7

Post autor: oman7 »

Skoro znaki "s"masz w porządku to proponuje sprawdzić kąt wtrysku.
Robi się to tak jak w opisie:

A więc nad bagnetem masz tabliczkę ze strzałką na kole zamachowym masz nabite dwa znaki GMP i PT2000.
Odkręcasz sobie przewód tłoczący na pompie i montujesz sobie jakiś przeźroczysty wężyk,kręcąc powoli wałem korbowym drgnięcie paliwa musi nastąpić dokładnie na punkcie PT2000 jeżeli drgnięcie następuje wcześniej lub później odkręcasz pompę i na palcu popychacza jest śruba z kontrą to nią regulujesz wkręcając lub wykręcając kąt wtrysku.

Jeżeli to nie za skutkuje to zwiększ mu minimalnie podawaną dawkę paliwa.
Robi się to regulatorze obrotów pod tą okrągłą pokrywką na pokrywie rozrządu.
wlodek13

wielkie dzieki za informacje kolego ustawiłem tak jak mówiłeś i działa ładnie wchodzi na obroty lecz zaczoł bardziej kopcic ale to już mniejszy problem jesli będziesz kiedys na forum to napisz dlaczego ale bardzo dziekuje za informacje pozdrawiam drogi kolego
Awatar użytkownika
oman7

Post autor: oman7 »

Po to jest forum aby sobie pomagać.*tup*

Ustaw dawkę paliwa regulatorze obrotów,robi się to pod tą małą okrągłą pokrywą pod pompą paliwa.
Znajdziesz tam śrubę M8 z kontrą wkręcając to śrubę ujmujesz ilość podawanego paliwa wykręcając tą śrubę dodajesz ilość paliwa.

Końcówkę wtrysku masz nową?
:D
Damian

Post autor: Damian »

witam. ma ktoś może zdjęcie przystawki do skrzyni biegów do ursusa?
Byłbym wdzięczny. Chodzi o montaż przedniego napędu
pozdrawiam.
wlodek13

witam jutro nie mam za bardzo czasu bo pracuje ale po jutrze sprawdze ten temat tak jak mówisz wielkie dzieki za pewne to poskutkuje tak jak mówisz serdeczne dzieki i pozdrowienia ale andoria s 7 to jednak sprzęt nie zawodny a tak końcówka wtrysku nowa i wtrysk ustawiony na poważnym warsztacie pozdrawiamwitam troszke zmniejszyłem na regulatorze coś sie po prawiło ale nie do konca ale myśle ze jest w porządku bo troszke bardziej kopci niż twój ale według mnie jest już ok bo twoja maszyna ma pewnie wszystko nowe pozdrawiam i wszelkie dzięki za informacje jesli cos to piszcie na meila wp.ap.39a@onet.pl pozdrawiam włodek
ODPOWIEDZ