Młocarnia MZC-4B

Widziałeś jakąś starą nieużywaną maszynę lub traktor? Może jest na sprzedaż?? Pisz - może uda się ją uratować
Awatar użytkownika
SEBRIGHT

Młocarnia MZC-4B

Post autor: SEBRIGHT »

Dzisiaj na złomowisku w Zręczycach [gmina Gdów, 30km na południe od Krakowa] Widziałem całkiem dobrze zachowaną młocarnię MZC-4B. Oryginalne napisy dibrze widoczne, kompletna, blachy nie powgniatane, jedynym minusem jest lekka korozja jakby stała kilka tygodni pod chmurką, poza tym ma kapcia na jednym kole, pozostałe na powietrzu. Niestety nie mam zwyczaju wozić ze sobą aparatu fotograficznego, więc zdjęć niestety brak Gdyby ktoś był zainteresowany mogę podjechać w poniedziałem po pracy i zrobić fotki [jeśli właściciel złomowiska się zgodzi] oraz spytać o cenę.
Ewentualnie po uzgodnieniu mógł bym ją odebrać i przechować u siebie pod plandeką, gdyby komuś na niej zależało. Szkoda żeby miała pójść na żyletki.

Na tym samym złomie leży też koleba, chyba od wozidła ze Stalowej Woli, nie pamiętam jakie to miało oznaczenie
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
ODPOWIEDZ