Malowanie T-25.
Malowanie T-25.
Witam. Powoli zabieram się za malowanie mojego Władka. Chcę pomalować korpus oraz blachy. Rozebrałem go całego, teraz biorę się za czyszczenie. Jaki środek polecacie do umycia go ze smarów, oleju itp. Myć będę karcherem. Teraz następny problem. Mianowicie jaki podkład, jaka farba, Podkład to myślę jakiś akrylowy, a co do lakieru to właśnie jestem w kropce. Myślałem nad chlorokauczukowym ale już nie wiem sam. Możecie pomóc? Proszę o linki. Z góry dzięki
RE: Malowanie T-25.
Do mycia (nie tylko) przed malowaniem polecam środek do mycia tirów Dimer firmy Atas. Używamy go w serwisie, w połączeniu z gorącą wodą pod ciśnieniem usuwa absolutnie każdy brud - kiedy myłem tym moje c 330 to farba złaziła sama ;D
Uwaga, środek agresywny - powoduje matowienie powierzchni aluminiowych.
Ja swój traktor maluję renolakami, bardzo jestem z tych farb zadowolony. powierzchnia wychodzi trwała i ładna. Jeśli dużo nie malujesz używaj jak najlepszego pistoletu, to pozwala uniknąć zacieków.
Uwaga, środek agresywny - powoduje matowienie powierzchni aluminiowych.
Ja swój traktor maluję renolakami, bardzo jestem z tych farb zadowolony. powierzchnia wychodzi trwała i ładna. Jeśli dużo nie malujesz używaj jak najlepszego pistoletu, to pozwala uniknąć zacieków.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)