pytanie

Wszystko o ciągnikach z ZSRR
kamil82

pytanie

Post autor: kamil82 »

witam mam pytanie bo w mtz 82 jest z tyłu 2 wyjścia hydrauliki a jak przełaczam rozdzielaczem to działa tylko jedna sekcja i jak zrobić żeby działa też druga to sie hyba gdzieś przełącza ale gdzie prosze o pomoc
Painkiller

RE: pytanie

Post autor: Painkiller »

Nie chcę ciebie w błąd w prowadzić ale chyba w rozdzielaczu mtz82 nie ma takowego przełączania jest jedno wejście którym to olej podawany jest na wszystkie sekcje z tego co pamiętam to c-360 miały taki bajer, "poprawcie mnie jeśli się mylę..
A z którego roku jest ten MTZ82..??
A i jeszcze jedno masz 3 sekcyjny rodzielacz??
czarny ciagnik

Post autor: czarny ciagnik »

dwa wyjścia czyli że dwa gniazda? Jeśli tak to może jest tak jak w ciapku że pod jedno podłączasz siłownik jednostronnego działania np przyczepe, a obydwa przewody podłączasz urządzenie z siłownikiem dwustronnego działania gdzie opadanie jest wymuszone. Wynikało by z tego że masz rozdzielacz jednosekcyjny.
Ale na mtz się nieznam więc mogę być w błędzie
kamil82

mtz jest z 90 roku i mam rozdzielacz ma 3 sekcyjny
u nas wgminie też mieli takiego mtza i pod 2 gniazda podpinali kosiarke do poboczy i jakoś działało a u mie nie chce
czarny ciagnik

trzysekcyjny czy wajcha ma trzy położenia? Rozdzielacz trzy sekcyjny ma minimum 3 wyjscia do podłączenia maszyn i 3 wajchy do sterowania 3 siłownikami w maszynie oddzielnie.
Awatar użytkownika
Pronar 82A

Post autor: Pronar 82A »

U mnie jest tak: wajcha do tyłu ciśnienie w 1 wyjściu ,wajcha do przodu opuszczanie,wajcha do przodu pomiędzy położeniem neutralnym a opuszczaniem ciśnienie w 2 wyjściu.W tym położeniu wajchę trzeba trzymać(sama wraca)
czarny ciagnik

czyli jedna sekcja do siłownika dwustronnego działania więc i dwa wyjścia, coś podobnego jak w ciapku na błotniku
Painkiller

Jak pisałem wyżej a skoro jedno wyjście działa,a drugie nie tzn że albo zatkane wyjście albo nie sprawny rozdzielacz( a jesteś pewien że wyjście jest podłączone pod rozdzielacz),ten Mtz nabyłeś nie dawno czy masz go dłuższy czas a dopiero teraz drugie wyjście potrzebujesz,bo nie napisałeś..??
kamil82

tego mtza mam dopiero 2 tydzień a wyjście jest mi potrzebne do prasy ale dzisiaj rano podpiołem prase torche sie pobawiłem i jest tak jak mówił kolega pronar 82A i wszystko mi działa dzięki wszystkom za pomoc
Painkiller

To tylko cieszyć się że sprzęcik śmiga..*hilarious*
kamil82

dokładnie
ODPOWIEDZ