Witam
mam taką spawarkę , sprawną , ciężkie toto jak diabli - ze 230 kg chyba
chciałbym wiedzieć ile w tej spawarce jest surowców -miedzi , aluminium , ....
spawarka daje radę - ale jest dla mnie za wielka - potrzebuję czegoś małego , inwerterowego , przenośnego , marzy mi się inwerterowy migomat
ogłoszenia sprzedaży jakoś nie przynoszą rezultatów więc pojawił się podły pomysł demontażu na surowce podstawowe
ma ktoś instrukcję od takiej ?
bliźniacza SPD-400 też może być
spawarka SPD-315
RE: spawarka SPD-315
Też szukam spawarki i też malej jak narazie kemppi wydaja sie byc najlepsze.jak bedziesz juz mial cos innego na oku podziel sie opinia.
Problem polega na tym,ze jesli jest napisane TURBO,SUPER,MAGNUM to kazde g...o sie sprzeda,nawet w Biedronce.Temat wyzej wspomnianych urzadzen przerobilem prawie 20 lat temu-z tego powodu nie kupuje czegos co jest inwertorowe,zwojone aluminium,i nie wazy przynajmniej 50 kg.
Andrzej-proponuje nieduzy migomat na zamiane-200 amp.z eurozl.trafo miedziane,230-400 Volt.Jest komplet kabli,brakuje dyszy na palniku,jesli znajde-dorzuce.
Dowoz i odbior gratis.
PS.Dla scislosci -nie neguje tym samym celowosci zakupu urzadzen inwertorowych.zawsze jakas balustrade czy przeslo w plocie mozna przyspawac-wiatr nie urwie...
Andrzej-proponuje nieduzy migomat na zamiane-200 amp.z eurozl.trafo miedziane,230-400 Volt.Jest komplet kabli,brakuje dyszy na palniku,jesli znajde-dorzuce.
Dowoz i odbior gratis.
PS.Dla scislosci -nie neguje tym samym celowosci zakupu urzadzen inwertorowych.zawsze jakas balustrade czy przeslo w plocie mozna przyspawac-wiatr nie urwie...
Uwazasz ze te kemppi sa niedobre?
Paweł - ja już miałem w reku invertorowe spawarki . 3 rózne .
zapewniam Cię że daje radę z powodzeniem - zdziwiłbyś sie jak bardzo .tez podchodziłem do tego z ostroznościa - ale uznałem że głupio byłoby nie testować skoro jest w zasięgu . działa . przynajmniej wersja elektrodowa - regulacja prądu bajeczna , żadnego wyłączania się czy przestoju , elektroda 3.25 z 1 fazy bezproblemowo , zadnego smarkania czy trudności z łukiem ,...
co do zamiany na migomat - dawaj na PW jakies szczegóły - ciekaw jestem co , bo czegoś podobnego jak "160-tka" to chyba bym nie chciał :p
zapewniam Cię że daje radę z powodzeniem - zdziwiłbyś sie jak bardzo .tez podchodziłem do tego z ostroznościa - ale uznałem że głupio byłoby nie testować skoro jest w zasięgu . działa . przynajmniej wersja elektrodowa - regulacja prądu bajeczna , żadnego wyłączania się czy przestoju , elektroda 3.25 z 1 fazy bezproblemowo , zadnego smarkania czy trudności z łukiem ,...
co do zamiany na migomat - dawaj na PW jakies szczegóły - ciekaw jestem co , bo czegoś podobnego jak "160-tka" to chyba bym nie chciał :p