pompa wtryskowa
- Deleted_User
pompa wtryskowa
czy ktoś potrafi wytłumaczyć jaki jest kont wyprzedzenia zapłonu i jak go ustawić zetor 25a rok prod.1956:):)
RE: pompa wtryskowa
Witaj
Wyprzedzenie zapłonu ustawia sie na 30 stopni przed GMP za pomocą regulacji na popychaczach sekcji.
Dokładnie to opisałem w postach tematu "co z tą pompą"
Forum / zetor / co z ta pompą ......
Pozdrawiam
Wyprzedzenie zapłonu ustawia sie na 30 stopni przed GMP za pomocą regulacji na popychaczach sekcji.
Dokładnie to opisałem w postach tematu "co z tą pompą"
Forum / zetor / co z ta pompą ......
Pozdrawiam
RE: pompa wtryskowa
Ustawienie na stole roboczym zrobi każdy pompiarz. Ale ustawienie wydajności w traktorku jest całkiem proste. Raz już to opisywałem, ale powtórzę.
-Wykręcić wtryskiwacze ustawione na 125 Atm z głowicy i podłączyć do rurek paliwowych na zewnątrz
-ustawić pełny gaz dźwignią i włączyć odprężnik
-pokręcić korbą rozruchową 200 razy i w tym czasie zebrać do naczyń wtryskiwane paliwo z każdego wtryskiwacza osobno
- zmierzyć objętość paliwa powinno być 7,4 ccm na 1 wtryskiwacz
Ewentualną regulację przeprowadza się poprzez zwolnienie śruby drążka uzębionego pompy, przytrzymanie go i obrócenie prowadnicy cylinderka względem niego:
- w prawo jeżeli było mniej paliwa
- w lewo jeśli było za dużo
dokręcić śrubkę i dokonać ponownego pomiaru
PS. pomalowałem zetorka (korpus), zapraszam na stonę poniżej
-Wykręcić wtryskiwacze ustawione na 125 Atm z głowicy i podłączyć do rurek paliwowych na zewnątrz
-ustawić pełny gaz dźwignią i włączyć odprężnik
-pokręcić korbą rozruchową 200 razy i w tym czasie zebrać do naczyń wtryskiwane paliwo z każdego wtryskiwacza osobno
- zmierzyć objętość paliwa powinno być 7,4 ccm na 1 wtryskiwacz
Ewentualną regulację przeprowadza się poprzez zwolnienie śruby drążka uzębionego pompy, przytrzymanie go i obrócenie prowadnicy cylinderka względem niego:
- w prawo jeżeli było mniej paliwa
- w lewo jeśli było za dużo
dokręcić śrubkę i dokonać ponownego pomiaru
PS. pomalowałem zetorka (korpus), zapraszam na stonę poniżej