TV-521 opryskiwacz
TV-521 opryskiwacz
Witam. Zamierzam użyć w tym roku oryginalnego opryskiwacza do TV którego nigdy nie używałem i nie mam instrukcji, a przydała by się, obszukałem net i nic, to samo co do kosiarki więc jakby ktoś miał i udostępnił
.Czuje, że trudno będzie więc spytam troszkę-mam lance założone o długości dwa razy po dwa metry, a drugie jakieś po 80cm, do czego jedne i drugie lepiej służą?. Jakim olejem zalewa się pompę i ile? Co zwykle psuje (zużywa) się w opryskiwaczach?

RE: TV-521 opryskiwacz
Na pompie powinna być tabliczka a na niej wypisane jakim rodzajem oleju zalać ją.
Powinna być ale brak *no*. Te opryskiwacze to chyba teraz rzadkość.Znalazłem nawet u nas na forum - olej SAE 30W40 w ilości 0,55lVasili napisał/a:
Na pompie powinna być tabliczka a na niej wypisane jakim rodzajem oleju zalać ją.
Domyślam się, że te krótkie lance są do oprysków sadów ewentualnie winnic, stawia się je pionowo, a te dłuższe normalnie.Wyremontowałem trochę opryskiwacz , przeprowadziłem próbę i pochwale się filmikiem, nagrałem bo nie ma tego w sieci i idzie w zapomnienie ten retroopryskiwacz.
https://www.youtube.com/watch?v=BuQFZcF ... e=youtu.be
-
No ładnie daje.W dobrym stanie Masz tą TV-kę.Co do lanc nie wiem,ale chyba Masz rację.
W sumie już byłem pewien ze mam od TV521 ale ta Twoim filimiku wygląda inaczej...
Lis ma racje, jest rzadkością i nie mogę znaleźć do niej części zamiennych ani nawet całej w dobrym stanie dostać....
Jakbyś chciał ją sprzedać to daj znać.
Co do lanc to nie pomogę gdyż mam opryskiwacz- samoróbkę...
Byłbyś w stanie przesłać mi mi zdjęcia pompy i rozdzielacza z bliska?
Jakie ciśnienie daje ci na wolnych obrotach?
Pozdrawiam,
Lis ma racje, jest rzadkością i nie mogę znaleźć do niej części zamiennych ani nawet całej w dobrym stanie dostać....
Jakbyś chciał ją sprzedać to daj znać.
Co do lanc to nie pomogę gdyż mam opryskiwacz- samoróbkę...
Byłbyś w stanie przesłać mi mi zdjęcia pompy i rozdzielacza z bliska?
Jakie ciśnienie daje ci na wolnych obrotach?
Pozdrawiam,