TV-521 opryskiwacz

Wszystkie małe ciągniczki takie jak Ursus C-308, Dzik, Mrówka
lis

TV-521 opryskiwacz

Post autor: lis »

Witam. Zamierzam użyć w tym roku oryginalnego opryskiwacza do TV którego nigdy nie używałem i nie mam instrukcji, a przydała by się, obszukałem net i nic, to samo co do kosiarki więc jakby ktoś miał i udostępnił :D .Czuje, że trudno będzie więc spytam troszkę-mam lance założone o długości dwa razy po dwa metry, a drugie jakieś po 80cm, do czego jedne i drugie lepiej służą?. Jakim olejem zalewa się pompę i ile? Co zwykle psuje (zużywa) się w opryskiwaczach?
Vasili

RE: TV-521 opryskiwacz

Post autor: Vasili »

Na pompie powinna być tabliczka a na niej wypisane jakim rodzajem oleju zalać ją.
lis

Vasili napisał/a:
Na pompie powinna być tabliczka a na niej wypisane jakim rodzajem oleju zalać ją.
Powinna być ale brak *no*. Te opryskiwacze to chyba teraz rzadkość.Znalazłem nawet u nas na forum - olej SAE 30W40 w ilości 0,55l
Domyślam się, że te krótkie lance są do oprysków sadów ewentualnie winnic, stawia się je pionowo, a te dłuższe normalnie.Wyremontowałem trochę opryskiwacz , przeprowadziłem próbę i pochwale się filmikiem, nagrałem bo nie ma tego w sieci i idzie w zapomnienie ten retroopryskiwacz.

https://www.youtube.com/watch?v=BuQFZcF ... e=youtu.be
Adasiek123

Post autor: Adasiek123 »

No ładnie daje.W dobrym stanie Masz tą TV-kę.Co do lanc nie wiem,ale chyba Masz rację.
cyfron

Post autor: cyfron »

W sumie już byłem pewien ze mam od TV521 ale ta Twoim filimiku wygląda inaczej...
Lis ma racje, jest rzadkością i nie mogę znaleźć do niej części zamiennych ani nawet całej w dobrym stanie dostać....

Jakbyś chciał ją sprzedać to daj znać.

Co do lanc to nie pomogę gdyż mam opryskiwacz- samoróbkę...

Byłbyś w stanie przesłać mi mi zdjęcia pompy i rozdzielacza z bliska?
Jakie ciśnienie daje ci na wolnych obrotach?
Pozdrawiam,
lis

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co do ciśnienia na wolnych obrotach to nie patrzyłem przy próbach ale chyba wskazówka była lekko ponad zero, przy większych było coś ok.30
cyfron

Post autor: cyfron »

Kurcze, moja wygląda inaczej...
od czego ona w takim razie jest??

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ