Terra Vari sprzęgło odśrodkowe

Wszystkie małe ciągniczki takie jak Ursus C-308, Dzik, Mrówka
Witek

Terra Vari sprzęgło odśrodkowe

Post autor: Witek »

Czy sprzęgło od mini kładaPoked można zastosować do skrzyni T 20 ciągniczka Terra Vari model 1973. Czy ktoś to montował i czy to sprzęgło zdaje egzamin
Adasiek123

RE: Terra Vari sprzęgło odśrodkowe

Post autor: Adasiek123 »

Witaj.Moim zdaniem jeżeli wymiarowo jest podobne(nie mam pojęcia jak wygląda to od quada),to raczej zastosować można,ale sprzęgło to jedno ,a piasta sprzęgła to drugie.Faktycznie cena oryginału zabójcza.Dlaczego zamierzasz wymieniać sprzęgło odśrodkowe,jakie masz objawy?Ja też posiadam Terrkę i ważną rzeczą jest dostrojenie obrotów,niekoniecznie musi to być wina sprzęgła.
Witek

Dzięki za odpowiedź. W swoim ciągniczku chcę zamontować drugi silnik ponieważ mam drugą przekładnię z nożami glebogryzarki.Zastanawiam się jak do tego podejść, Może słyszałeś o dobrym silniku ze sprzęgłem , to bym odkupił i nie byłoby problemu. Odpadloby dorabianie pierścienia, mocowania i inne sprawy.
Adasiek123

Witek popatrz na Tablicy,jest oryginalny silnik do Terrki od dłuższego już czasu(za 500 zł.-pewnie dlatego już jakiś czas?).W jakim stanie tego nie wiem.Masz może coś na zbyciu do Terry?
Witek

Witam. Jutro odezwę się i napiszę co mam do ewentualnego zbycia.Wydaje mi się, że mam jakiś zaczep do przyczepki. Czy Ty swoim ciągniczkiem działasz i do czego go używasz? Ja dawniej go kupiłem i stał kilka lat,a teraz próbuję go skompletować i mam zamiar działać na działce przydomowej. Pozdrawiam
Adasiek123

Na chwilę obecną używam go do transportu,ale tylko z powodu braku osprzętu.Też mam ogródek i chętnie porobiłbym nim inne prace.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ