Oryginalne śruby do Zetora 25
Oryginalne śruby do Zetora 25
Witam.
Czy ktoś ma lub wie gdzie można kupić oryginalne, nie zniszczone śruby kół przednich (felga-piasta) do Zetora 25?
Proszę o propozycje. Kupię w zależności od ceny.
Czy ktoś ma lub wie gdzie można kupić oryginalne, nie zniszczone śruby kół przednich (felga-piasta) do Zetora 25?
Proszę o propozycje. Kupię w zależności od ceny.
- chrapek3011
RE: Oryginalne śruby do Zetora 25
To są takie same szpilki i nakrętki jak do np.C-330.Szpilka się niczym nie różni a nakrętek tak jak kiedyś już nikt nie produkuje.Komplet pasuje bezproblemowo i do Zetora 25 i do Majorka i do C-4011,że o nowszych nie wspomnę.
Ok. Ale czy ktoś ma oryginalne? Chcę zrobić zawieszenie takie jak było z fabryki. Najbardziej zależy mi na nakrętkach bo śruby ostatecznie mam opcję dorobić. Choć nie ukrywam, że zależałoby mi na komplecie.
-
a jak wygląda orgilanalna ??
zrób fotkę czego szukasz
zrób fotkę czego szukasz

Temat już nieaktualny, śruby już są w garażu. 
Chrapek, niestety nie pasują bo mierzyłem. Gwint i długość pasuje, ale tam gdzie 30-stka ma poszerzenie pod rowki do piasty, śruba ma za dużą średnicę i nie wejdzie do piasty. Nakrętki mają inny kąt natarcia na felgę i nie do końca pasują. Trzeba troszkę staczać, żeby było ok.

Chrapek, niestety nie pasują bo mierzyłem. Gwint i długość pasuje, ale tam gdzie 30-stka ma poszerzenie pod rowki do piasty, śruba ma za dużą średnicę i nie wejdzie do piasty. Nakrętki mają inny kąt natarcia na felgę i nie do końca pasują. Trzeba troszkę staczać, żeby było ok.
- chrapek3011
To Twoje zdanie.Może masz inne śruby niż te które ja stosuje w piastach Majorków.A sam kołnierz piasty Majorka a Zetora 25 niczym się nie różni.
Witam,poprę kolegę Majo od c330 nie pasują,jest tak jak pisze.
Pozdrawiam Grzegorz.
Pozdrawiam Grzegorz.
nakrętki do szpilek przednich kół kupisz w sklepie z częściami do Zetora, są takie same jak te z przed 60-ciu lat.