Dziękuje za słowa uznania, ciągnik jest jeszcze w trakcie rekonstrukcji, odpala jeździ o własnych silach, wszystkie podzespoły są sprawne zostały zregenerowane lub dorobione na wzór zbliżony do oryginału jednak nadal potrzebuje kilku detali. W najbliższym czasie będę dodawał stopniowo zdjęcia z przebiegu remontu.
Obecnie jest w nim zamontowany silnik Deutz F2L 411.
Bardzo pomocna okazała się strona
http://normag-forum.de/gallery/album.php?album_id=47
Blacha na podłodze jest oryginalna niestety nie mam sam zastąpiłem brakujące kawałki innym wzorem
Remont zaczął się od kół opony tylne Barum BUS 9,75-20 12PR zostały założone ponownie po wypiaskowaniu i pomalowaniu felg. Na przód założyłem opony Pneumant 6.50-20 +nowe fartuchy i dętki. Na flagach po wypiaskowaniu można odczytać Hering oraz numer 1943 który najprawdopodobniej oznacza rok produkcji co jednak nie zgadza się z datą produkcji które podają źródła Miag LD 20 1937-1941.Felgi mają jeden pierścień zabezpieczający niestety aby rozebrać koło pierścienie były rozcinane i spawane. Felgi przednie mają charakterystyczne wycięcia w kształcie serca . Od wewnętrznej strony są nitowane do obręczy .
Przednia oś podwójnie resorowana wyposażona była w system centralnego smarowania łożysk niestety nie zachował on się. W osi zostały wymienione sworznie oraz tuleje które wyeliminowały luz.

Tylny most napędowy z blokadą dyferencjału, został uszczelniony oraz wyregulowany

Rama samonośna wymagała poważnych poprawek zmęczenie materiału było widać wszędzie

Po naprawie i złożeniu tych podzespołów znów stanął na własnych kołach