Pierwsze to most napędowy (być może od stara), ostatnie to przyczepa z wojska, jednoosiowa jak się domyślam (mieli takie swoje specjalistyczne). Jak nie ma to być zagadka typu zgaduj zgadula to zrób lepsze zdjęcia.
Zdjęcia robione w Osieczku. Postaram się jutro zrobić lepsze zdjęcia chociaż nie gwarantuję że mi się uda bo tam aktualnie są pokrzywy prawie takie jak ja*dull*. Jak by się udało coś dokładniej (czy ten most na pewno od stara, jeżeli tak to jaki model i z jakich lat może być ta przyczepa) to był bym wdzięczny.
Bardzo możliwe, że ta przyczepa jest z wojska za czym dodatkowo przemawia fakt, że obok stoi druga przyczepa w podobnym kolorze, tym razem z tabliczką "WOJSKOWE ZAKŁADY MOTORYZACYJNE NR2 ŁÓDŹ" z 1969. Wbrew przypuszczeniom (~Mariusz Wera) okazało się, że przyczepa jest dwuosiowa. Poniżej jeszcze kilka fotek, które mam nadzieję, że pomogą w dokładniejszym rozpoznaniu przyczepy i mostu.
To jest w sąsiedniej wsi. Gdybym wiedział co to i od czego to być może postarałbym się to kupić. Kolejny niezidentyfikowany obiekt (to coś brązowe mniej więcej na środku zdjęcia):
Z tego co mi wiadomo, to ta przyczepa służyła do pokonywania szerokich rzek. Po prostu ta przyczepa, to taka "amfibia" bez napędu. 2 - osiowa z samochodowym układem skrętnym przedniej osi tak jak w rozrzutnikach 2 - osiowych. Ta z foto raczej już nie popłynie