Podpięcie świecy żarowej Ursus C-355.

Wszystko o naszych Ursusach
Awatar użytkownika
damian2004

Podpięcie świecy żarowej Ursus C-355.

Post autor: damian2004 »

Witam wszystkich.Chciałem zasięgnąć u was porady ,wskazówek jak podłączyć tą świecę żarową aby to miało ręce i nogi.Szukałem na internecie jakichś schematów ale ze świecami żarowymi sa tylko do c330.Dzisiaj podpiołem tą starą świecę na krótko i o dziwo działa elegancko.Okazało sie również że ta świeca była podłączona do klaksonu nigdy bym na to nie wpadł ,ale jaki jest sens trąbić i grzać przy tym świecę tak nie może być.Także prosił bym was o opisanie lub jakiś schemat jak to podłączyc po koleji uwzględniając również kontrolkę grzania świec.Pozdrawiam;)
Awatar użytkownika
chrapek3011

RE: Podpięcie świecy żarowej Ursus C-355.

Post autor: chrapek3011 »

Zajrzyj do mojego tematu.Najlepsze jest ciągadło od Merca...na raz grzeje na dwa zapala.Zasilanie tego włącznika po stacyjce z zacisku 54.
Awatar użytkownika
damian2004

Post autor: damian2004 »

Dzięki za info napewno skorzystam.Pozdrawiam.
rafalregulski3030

Post autor: rafalregulski3030 »

Swiec plomieniowa daje tylko zadowalające efekty.
Awatar użytkownika
marek

Post autor: marek »

Ten patent z klaksonem i świecą mnie powalił. :D:D
Awatar użytkownika
Mikolaj

Post autor: Mikolaj »

kolego równiez polecam ci świecę płomieniową od fergusona. koszt ok 15zł. a nie rozładowujesz zima aku....

zamontuj ja w dolocie powietrza.( wywierć dziure i wspawaj nakrętkę i wkręć świecę, zrób osobny zbiorniczek na benzynę z ropą- taki od płyny hamulcowego z malucha ;).
Nie polecam świec płomieniowych podpinac pod zbiornik ciągnika lub w jego układ paliwowy. jak traktor się wścieknie to go nie zgasisz zanim paliwa nie wypali....
Awatar użytkownika
chrapek3011

Post autor: chrapek3011 »

Mikolaj napisał/a:
kolego równiez polecam ci świecę płomieniową od fergusona. koszt ok 15zł. a nie rozładowujesz zima aku....

zamontuj ja w dolocie powietrza.( wywierć dziure i wspawaj nakrętkę i wkręć świecę, zrób osobny zbiorniczek na benzynę z ropą- taki od płyny hamulcowego z malucha ;).
Nie polecam świec płomieniowych podpinac pod zbiornik ciągnika lub w jego układ paliwowy. jak traktor się wścieknie to go nie zgasisz zanim paliwa nie wypali....
Nie zgodzę się...Fergusony i inne mają paliwo do świecy z filtra albo tak jak ja w Zetorze z pompki zasilającej i nic się nie dzieje...
ODPOWIEDZ