Silnik Adndoria s-301 d .. s7 ..
Silnik Adndoria s-301 d .. s7 ..
Witam.Mam problem z ciągnikiem sam , ciągnik 10 lat stał pod chmurką,
i wreszcie postanowiłem go odpalić, wymieniłem paski, starą ropę wylałem.Po którymś razie silnik odpalił pochodził 3 sekundy i zgasł, i tak pare razy po kolei, co może dolegać silnikowi, prosze o pomoc.
i wreszcie postanowiłem go odpalić, wymieniłem paski, starą ropę wylałem.Po którymś razie silnik odpalił pochodził 3 sekundy i zgasł, i tak pare razy po kolei, co może dolegać silnikowi, prosze o pomoc.
RE: Silnik Adndoria s-301 d .. s7 ..
heh wszystko może być ;D
wykręć wtrysk kręć korba i zobacz czy pompa podaje rope....
i czy wtrysk robi ładna mgiełkę.
Jeśli to będzie ok sprawdż zawory.
No i nic więcej nie ma w tym silniku kompresja jeszcze jedynie....
wykręć wtrysk kręć korba i zobacz czy pompa podaje rope....
i czy wtrysk robi ładna mgiełkę.
Jeśli to będzie ok sprawdż zawory.
No i nic więcej nie ma w tym silniku kompresja jeszcze jedynie....
Po tak długim postoju to może mu dolegać wszystko ....
Proponuję wymienić olej (wypłukać silnik), zajrzeć do klawiatury, odpowietrzyć, sprawdzić wtrysk ....
Proponuję wymienić olej (wypłukać silnik), zajrzeć do klawiatury, odpowietrzyć, sprawdzić wtrysk ....
tak jak kolego bolszewik mówi. Warto zlać olej, zalać naftą i odpalić. i dopiero dać nowy superol ;D
Dzieki bardzo w najbliższych dniach postaram to zrobić.
Ponieważ odpala i gaśnie to znaczy że wszystko ustawione dobrze, a problem tkwi w dopływie paliwa. Prawdopodobnie filtry lub filtr przy kraniku paliwa jeżeli taki jest. Przeczyścić układ doprowadzający paliwo do pompy.
Właśnie stałem się właścicielem takiego silnika, tylko muszę go odebrać. Czy ktoś w Was ma wymiary tego silnika ? Wysokość, głębokość, szerokość?