c-328 nie równa praca
c-328 nie równa praca
na niższych obrotach dobrze chodzi ale na wysokich to zaczyna przerywać,poprostu nie równo pracuje na wysokich obrotach i nie mam pojęcia co to może być:?Pomóżcie!!
RE: c-328 nie równa praca
Spróbowałbym wykręcić wtryski, skierować je np. w górę i kręcić rozrusznikiem czy wtryski idą równo. Najlepiej byłoby cały silnik przejrzeć: pompa wtryskowa, wtryski, filtry, poziom kompresji... A mogą to być również takie rzeczy jak głupie końcówki wtrysków...
Zajrzyj do filtrów paliwa, może są tak zakoksowane że już nie przepuszczają... następna w kolejnosci pompka paliwowa.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
filtry są nowe bo wymieniałem je 2 tyg. temu
Sprawdź przewód zbiornik-pompka, kiedyś przerabiałem podobny przypadek i zapchany miałem przewód ze zbiornika właśnie. Jeśli nie to to pompka paliwa ma za mały wydatek (zużyta) lub zaworek przelewowy nie trzyma-to też może mieć na to wpływ.
własnie te nowe filtry mogą być problemem. nieraz kupi się takie wadliwe. do bizona kiedys kupiłem nowe i pole raz objechałem i stał... odpowietrzyłem i znów w tym samym miejscu koniec jazdy.... wyrzuciłem filtry i szedł.
Wyciągnij je i sprawdz jak chodzi bez....
Wyciągnij je i sprawdz jak chodzi bez....
No filtry potrafią być problematyczne... Ja wymieniłem w zeszłym roku wiosną filtry, na wiosnę tego roku miałem problem-ciągnik nie chciał palić a jak już z łaską zapalił to ledwo chodził, lepiej było jak się zagrzał. Filtr wstępny tak się zapchał że kawałki filcu powyrywało i to pozapychało kanały w cokole.
Stare pompka paliwowa to ma jednak moc
Zalecam dwukrotną wymianę filtrów paliwa-na wiosnę i na zimę (o ile ktoś zimą robi coś ciągnikiem)
Stare pompka paliwowa to ma jednak moc
Zalecam dwukrotną wymianę filtrów paliwa-na wiosnę i na zimę (o ile ktoś zimą robi coś ciągnikiem)
to na pewno nie filtry bo przed wymianą było tak samo,to raczej będą pewnie końcówki wtrysków
to musisz wykręcić wtryski kupię końcówki i jechać do wyregulowania wtrysków .
koszt z regulacja i końcówkami ok 50zł
mówię o końcówkach za 16zł bo są tez orginalne ursusa ponoć trwalsze;)
koszt z regulacja i końcówkami ok 50zł
mówię o końcówkach za 16zł bo są tez orginalne ursusa ponoć trwalsze;)
Może byłoby lepiej od razu założyć Bosch'owskie? Droższe, ale praca dużo lepsza i moc ponoć też.
Filtry do pailwa kupuje tera z Sądziszowa bo w tych tanich gumy tak stwardniły ze nie mogłem ich wciągnąć.
Masz może symbol tych końcówek Boscha?
Masz może symbol tych końcówek Boscha?
Kiedyś była o nich mowa i mówili, że są to DNOSD299 od Poloneza 1.9 GLD. Pytając w sklepie motoryzacyjnym powiedziano mi, że to nie są Bosch'owskie oznaczenia i mam przywieźć stare a oni niby dobiorą nowe z Bosch'a. Jeśli masz gdzie niedaleko siebie sklep Intercars to podjedź do nich ze starymi końcówkami