witam znalazlem to w garazu. Moje pytanie do czego te zlaczki? A ta czerwona metalowa czesc od czego jest? Pozdrawiam i dzieki za pomoc Allegro - darmowe galerie zdjęć
Witam teraz masz szajbe na pas transmisyjny od młockarni albo jakiejś krajzegi , sprężyne od wcześniej pisanej przegrabiarki , ręczny opyłacz a to okrągłe to nie wiem wygląda na jakiś krój pozdrawiam Piter
dzisiaj znalazlem jeszcze sprezyne z jakims mocowaniem i jakis hak galerie allegroto mocowanie jest do tej sprezyny?wie ktos cos?? z gory Dziekuje za pomoc
Witam W drugim poscie na ostatnim zdjęciu masz jedną sprężynę i na ostatnim drugą złóż w całośc może ktoś będzie potrzebował brakuje tylko miski i jest siedzenie . Masz tez tam wielokrązek jak ktoś założy dobrze line to duży ciężar tym podniesie kiedyś takim czymś naciągaliśmy siatkę na ogrodzeniu pozdrawiam
Te akurat sprężyny byly mocowane na takie ściski - z "braku laku" można je zastosować do ciapków, po przewierceniu otworów bo są takie same. Miska była taka z pałąkiem, mocowana też na ścisk. W dolne mocowanie wchodził wraz ze sprężynami płaskownik podpórki na nogi.
Mocowanie to jest od sprężyn, ktoś tu na Forum kiedyś pytał mnie o takie kompletne siedzenie do PZB-5. Komplet stanowi podnóżek, to mocowanie, dwie sprężyny i jeszcze dodatkowo miska (z tym można sobie akurat poradzić, bo to taka zwykła ale z innym mocowaniem)
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)