książka ZARYS HISTORII POLSKICH CIĄGNIKÓW ROLNICZYCH (Z.Szyd
książka ZARYS HISTORII POLSKICH CIĄGNIKÓW ROLNICZYCH (Z.Szyd
Witam,
Czy ktoś może widział na własne oczy lub ma książkę: "ZARYS HISTORII POLSKICH CIĄGNIKÓW ROLNICZYCH" (autor Z.Szydelski)? Widziałem to ostatnio na Allegro, ale kosztuje sporo i nie chciałbym kupić kota w worku. Szukam materiałów o C-45, ale nie wiem, czy tam coś znajdę.
Pozdrawiam
Darek
Czy ktoś może widział na własne oczy lub ma książkę: "ZARYS HISTORII POLSKICH CIĄGNIKÓW ROLNICZYCH" (autor Z.Szydelski)? Widziałem to ostatnio na Allegro, ale kosztuje sporo i nie chciałbym kupić kota w worku. Szukam materiałów o C-45, ale nie wiem, czy tam coś znajdę.
Pozdrawiam
Darek
- Ursus c-325
RE: książka ZARYS HISTORII POLSKICH CIĄGNIKÓW ROLNICZYCH (Z.
Normalnie kosztowała 60zł, ale nakład się wyczerpał (a było to tylko 90 egzemplarzy). Dlatego teraz takie wariacje na rynku wtórnym.
Też bym kupił, ale chyba nie ma szans.
Też bym kupił, ale chyba nie ma szans.
Bardzo cenna, unikatowa pozycja.
Każdy powinien ją przeczytać.
Tylko... co zrobiono z tak wielkim dorobkiem i doświadczeniem?
Człowiek rozumny i myślący po polsku nie działa na szkodę Ojczyzny i państwa. Serce się kraje jak widzę upadek tych zakładów.
Musimy zrobić wszystko by ten zakład dalej istniał.
Każdy powinien ją przeczytać.
Tylko... co zrobiono z tak wielkim dorobkiem i doświadczeniem?
Człowiek rozumny i myślący po polsku nie działa na szkodę Ojczyzny i państwa. Serce się kraje jak widzę upadek tych zakładów.
Musimy zrobić wszystko by ten zakład dalej istniał.
Wielkie dzięki za link, książkę rzeczywiście warto mieć na półce. Ja wolę publikacje drukowane, więc postaram się ją upolować w formie tradycyjnej. Tylko ta cena... Ostatnio była na Allegro za 189 zł, z drugiej strony alternatywy nie widać i być może jest to jedyna droga, aby ją nabyć...
Kupilem te ksiazke na Allegro (sprzedawca -RURECZNIK), widze ze czesto wystawia kolejne egzemplarze. Pozycja dosc ciekawa, duzo zdjec, opisow.
Mysle ze warto, pomimo dosc wysokiej ceny.
Mysle ze warto, pomimo dosc wysokiej ceny.
- Ursus c-325
Warto to by było się skontaktować z Politechniką Warszawską, której emerytowanym profesorem jest autor. Zapytać o wznowienie nakładu, bo się spekulacja szerzy. Wykupili nakład po 40zł i biznesy robią.
-
Jaki to jest model Hanomaga na 24 stronie?