RE: S 320- cieknie woda do komory spalania

Wszystko o stacjonarnych silnikach rolniczych
Awatar użytkownika
Pronar 82A

Post autor: Pronar 82A »

Nie wiem czy dokręcałeś głowicę przy rozgrzanym silniku , jeżeli nie to zrób to , bardzo często pomaga w takich sytuacjach,a tak poza tym to pęcherzyki powinny raczej pojawiać się przy suwie sprężania albo pracy.::yes:
Awatar użytkownika
hubert

Post autor: hubert »

Zamist czujnika możesz uzyć manometr wkręcany do pokrywy szczelinowego filtra oleju (tak mi się zdaje, raz tylko widziałem ten silnik, ale wszytkie "ESY" tak mają) Jak coś to mnie poprawicie;)
Awatar użytkownika
hubert

Manometr to tutaj jest fatko takie jak ja mam:

Obrazek

Powinien pasować, a w wekken podrzuce jak wygląda nie wkręcony...
Awatar użytkownika
hubert

Wyślij e-mail do WSW "Andoria - Delta" (tak się chyba Andoria nazywa) raczej nie powinno byc problemu e- mail do nich to: centrumhandlowe@andoria-mot.com.pl

Npaisz czy są dostepne i napisza ci cenę, przy zamówieniu wysyłają kurierem, ja u nich zamawiałem w ciagu 2 dni dochodizło wsyztko (ja mam S-15, strszy niż ten twój);)
Awatar użytkownika
hubert

Nie ma za co:)

Ten manometr to chyba manometr dostarczony z silnikiem, tak mi się wydaje, a gdy pójdziesz do sklepu to poproś o mamnometr, ciśnienia oleju i zmierz sobie ten otwór pod manometr ile wynosi, a najlepiej weź ze sobą korek co jest wkręcany w ten otwór i na ten wymair ci sprzedadzą, bo nie wiem czy to jest standordowe czy nie;)

A co do Andorii to prawda, bardzo szybko przychodza przesyłki, zamaiałem, tłok, pierścienie, 2x uszczelki to przyszło w ciagu jednego dnia. FIRMA na 5+;)
Awatar użytkownika
Deleted_User

Post autor: Deleted_User »

hubert a ile zapłaciłeś za ten tłok i pierścienie? i jaka jest kwota przesyłki?
Awatar użytkownika
hubert

Koszt przesyłki to jakieś 25 zł ok. A moge wysłać cennik do wszyskich ich silników z lipca 2008, ceny mogą się trochę różnić, ale ogólnie są podobne. Wystarczy podać e-mail:)
ODPOWIEDZ