jeszcze pytanie w sprawie filtra oleju
jeszcze pytanie w sprawie filtra oleju
kupiłem ten nowy filtr oleju do c-328 ale w porównaniu bloku silnika do c-330 to 30-tka ma 2 dziurki a c-328 ma 1 dziurke i podłużny przelot na olej no i w tym nowym korpusie jest tak jak w 30-stce 2 dziurki,może trzeba ją rozwiercić bo po co taki duży przelot by był w c-328:?
RE: jeszcze pytanie w sprawie filtra oleju
Takowych przystawek jest parę rodzajii, pierwsze po odpaleniu sprawdzaj od razu ciśnienie oleju, pewnie może być za wysokie na zimnym ciepłym silniku, nawet na wolnych obrotach?, wówczas trzeba zmniejszyć, jak u sb, skracałem sprężynkę, bo mam jeszcze starą wersje z nie odkręcalnym zaworkiem i pokazuje cały czas 3,8 nawet full repecie.
w tym problem że nie mam zegara od cisnienia*no*
ale chodzić chodzi ,robiłem nawet małą podorywke dziś
ale chodzić chodzi ,robiłem nawet małą podorywke dziś
Nie no chodzić będzie, ale przydałoby się sprawdzić jakie ciśnienie jest i to na nowym oleju, powie to trochę o kondycji układu smarnego, jak zachowuje się na zimnym\ciepłym, wolnych\full obrotach.
Chodzić chodzi, a jak przestanie może być już za późno 
Lepiej zainwestuj kolego w zegar ciśnienia oleju

Lepiej zainwestuj kolego w zegar ciśnienia oleju

Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
no dobra kupie zegar i gdzie go przykręcić:?
- AndrzejD21
A gdzie możesz?
Prawdopodobnie do silnika, do miejsca czujnika ciśnienia oleju.
Prawdopodobnie do silnika, do miejsca czujnika ciśnienia oleju.
czyli rozumiem że zamocować to w tym miejscu co jest zamocowany czujnik co idzie do kontrolki:?
Taa w tym miejscu, kup taki ze wskazówka i podziałką, a nie tylko z polami kolorowymi, czy nawet z czujką na kontrolke, takie odradzam.