Witam
Na internecie widziałem ciągnik C-355 o siwym korpusie i niebieskich blachach. Natomiast Pan Fanek opowiadał kiedyś na filmie, że widział Urwiska C325, i tu pojawia się moje pytanie. A mianowicie czy ciągniki w Ursusie mogły mieć malowane na nieb8esko blachy?
Malowanie ciągników Ursus
RE: Malowanie ciągników Ursus
Wszystko możliwe, bo były nawet wersje 25 w bordowych blachach, a niebieskich korpusach! ale to były na eksport. Kolegi Wieśka 25 była fabrycznie w srebrnych korpusach i czerwonych blachach - mój drugi ciapek też miał fabrycznie takie malowanie.
Facebook. old URSUS tractor
Przecież był 1 artykuł co jeden chłop miał Ursusa ciągówka i chyba od Ursusa goście chcieli sie zamienić z nim na c-325 i on był niebieski.Ojciec mi opowiadał że były niebieskie c-325 i c-4011
Martin na Słowacji sprzedawał Ursusy w niebieskim malowaniu, ale to chyba ciężką serię tylko 

Ten chłop za ciągówkę dostał C 330 a było to w roku 1968
- bartoxc330
-
A pamiętacie Ursusa 1604,który to jako jedyny z ciężkiej rodziny U był malowany na niebiesko,co było bardzo charakterystyczne dla tego modelu (chociaż wychodziły też w innych kolorach fabrycznie).Tak naprawdę to nigdy nie dowiemy się dokładnie,jak to było z tym malowaniem ciągników w Ursusie.