Witam Forumowiczów jestem tak zachwycony że aż się pochwale wczoraj udało nam się zakupić aż trzy eksponaty za jednym razem Młocarnia szerokomłotna Ernst Wenzel sieczkarnie kieratową i zabytkową lodę do cięcia super sprawa zwłaszcza gdy zakup udaje się zrobić za rozsądne pieniądze . Zdjęcia dodam za chwilę *tup*
Witam Marcinie to już trzecia młocarnia w mojej kolekcji i piąta sieczkarnia ogólnie będzie tego około czterdziestu szt maszyn konnych młocarni i sieczkarni i około 250 innych eksponatów z wyposażenia wiejskich chat .Na razie są to eksponaty ale nie ukrywam że marzy mi się pokaz w ruchu zwłaszcza że posiadam maneż i przekazniki więc można by wprawić coś w ruch PS zapraszam wszystkich chętnych do odwiedzin .Pozdrawiam:D
To możesz założyć mini muzeum lub skansen
Pozostałe młocarnie to jakie posiadasz? Jakbyś miał możliwość to fotki albo napisz artykuł na stronkę o Twoich zbiorach :)
Mam jeszcze młocarnie targanke i sztyftówke zdjęcia dodam za chwilę :p<br><br><br><br>Oto moje młocarki targanka czeka na remont a sztyftówka już po odnowieniu
Witam jak najbardziej zapraszam serdecznie wszystkich ,jest to tylko część kolekcji bo zabrakło miejsca Jakby ktoś się wybierał to miejscowość Samarzewo powiat Słupecki woj.Wielkopolskie *tup*