Paweł niestety ale mam tylko jedno szkło do tego filtra, ale będę niedługo u znajomego i zapytam się bo może on ma.
A to jeszcze zdjęcia które znalazłem z Ukrainy.
No, no, niezły skansen po-kołozowego i po-sowchozowego ekwipunku. Jakby co, to ta zielona ciężarówka to ZiS-5. Nawet SK-5 widać. Ale wschód się nie zmienił, nadal jest używane i robione to co tanie i niezawodne, a jednocześnie paliwożerne.
Trochę odbiegnę od tematu. To zdjęcie, które znalazłem wczoraj u kolegi, jak szukaliśmy informacji o grze "S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl". Trochę za nowe, ale sam fakt ze takie coś jest mnie zdziwił. http://stalker.funday.pl/images/articles/poj_tra.jpg
Ponoć po wgraniu odpowiedniego moda można tym ?TZ jeździć.
Mnie również zainteresowały te nosniki narzędzi. Paweł ciekawe czy nie dało by się takiego przytargać przez granicę do Polski? Jak dla mnie fajny sprzęt. No i wszystkie mają platformy.
Z początku myślałem że to RS z innym silnikiem (widziałem z silnikiem od C-330 ) Ale skoro mówicie że to oryginalna konstrukcja to i podziwiam, fajnie zrobiona. Ta maska jest zaczapista
Jak widać na fotkach z targów ,DT-75 są nieśmiertelne:). Generalnie bolszyj sprzęt. Widzę tam talerzówkę BTD-7, targaną przez T-150. Niezły widok, u nas prawie niespotykany.
T-16 za skrzynkę wódki da się kupić w przygranicznych "komisach". Ale tych ukraińskich, bo białorusini nas za bardzo nie lubią. Z Litwinami tez można pohandlować. Ale chyba takie typy jak T-16, który nadal jest tez produkowany, nie są wo ogóle u nas znane.
Wiecie że były 2 wersje T-16? Jedna była rozwinięciem DVss, i nie miała zaczepu z tyłu, miała kanapę jako siedzenie oraz nie miała tej tablicy rozdzielczej z przodu. Maskę tez inna miał, taka zaokrągloną. Potem dodano tablice rozdzielczą z przodu, siedzenie pojedyncze dla kierowcy i belkę zaczepową z tyłu i kabinę.
A jako fan troche nowszych maszyn zauważyłem chyba rodzimy sprzęt na fotkach kolegi, a mianowicie na tym: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 779dadf3f4
Ta maszyna obok prasy, to chyba nasza Z305 zdegradowana juz do roli kosiatki pokosowej