widelec77 pisze: ↑15 kwie 2020, 20:14
Moim zdaniem z kolorem korpusu nawet nie ma co kombinowac,kolor jest jeden 1015 i kazde odstepstwo to juz nie bedzie to.Co do zoltego to tylko prawdziwy pasjonat bedzie potrafil rozpoznac oryginalny odcien,typowy laik nawet nie zwroci na to uwagi.
Jeszcze niewidzialem dobrze zrobionej c330 mam na mysli oryginalnosc.Temat ciekawy,ale latwo nie bedziesz mial.
Ja osobiscie bym poszedl w ta wersje jak ponizej.Lub zielona c330,szare korpusy to jest dopiero sztos.Atrapa koniecznie z tlem znaku bo to caly urok
lub
Zegary deski rozdzielczej taki typ tylko,kazde odstepstwo jak sie idzie w oryginalnosc mija sie z celem:
Generalnie kazdy ma zalozenie ze idzie w oryginal,ale pozniej czas wszystko weryfikuje brutalnie

.
Ps.Mam atrape c330 wszystkie typy jak powyzej,zegary,lampy zelmot nowe,kierownice
Zdecydowanie z pierwszego zdjęcia

, jak dla mnie jest piękny, zrobię go dokładnie takiego jak jest na pierwszym zdj z tym, że pozwolę sobie na mały tuning, a mianowicie pokrywę zaworów postaram się zrobić w chromie, a korek na pokrywie zaworów będzie w kolorze meksykańskiej czerwieni podobnej do Ursusa Słomka (ładnie to będzie wyglądać gdy będę otwierał klapę maski żeby odprężnik podnieść na rozruch czasami) oraz kolektor obmaluje srebrną farbą (i tak się wygrzewa ale cóż chciałbym tak sb zrobić), zegary załatwię skądś oryginalne i dam do odnowienia i naprawy.
Mógłbym ja zrobić na zielono szare kolory, lecz wiele takich ursusów widziałem i troszkę te kolory mi się przejadły, rzadko widywałem właśnie żółto niebieskie dlatego też chciałbym być posiadaczem takiej trzydziestki w tych kolorach
Jeżeli macie jakieś części typu kierownice oryginalne, atrapy, przełączniki kierunkowskazów zawieszane na kierownice np od nysy, stara, żuka to bardzo chętnie przyjmę (jeżeli chodzi o przełącznik kierunkowskazów wolę taki jak ma pan Franek na swoim Ursusiku C-325 gdyż łatwiej się mi włącza, po prostu jestem juz do tego mocno przyzwyczajony i odpowiadał by mi taki

), Lampy mam w pudełkach oryginalne włącznie z oryginalnymi kloszami nieużywane, dziadek zbierał różne części do traktorów to chociaż lampy się ma