Witam. Nadal zmagam się z Władimircem, jest już w nim prawie wszystko co stare i niedziałające wymienione na nowe oryginalne (wszystkie lampy, zegary, błotniki tylne, wyprostowany oryginalny tłumik).
Naszła na mnie myśl by zbudować małego sama z silniczkiem Andorii s7

, gdyż chciałbym mieć taki traktorek na początek w swojej kolekcji. Posiadam do niego już przednie felgi łączone z wózka widłowego, oryginalne stare lampy z trzydziestek, nigdy nie używaną lecz niekompletną pompkę wtryskową do silniczka s7. Lecz nie mam pojęcia jaki dyfer tylny byłby odpowiedni do skrzyni biegów z żuka, nie wiem też czy skrzynia z żuka by się nadawała do takiego traktorka choć chciałbym właśnie ją zamontować gdyż te skrzynie posiadają synchronizator i podczas zmiany biegów było by przyjemnie nimi żonglować.
Traktorek ma wyglądać wizualnie w starym stylu czyli: nie będzie miał maski, światła będą zawieszane na (ja to nazywam) pionowych kołkach, planuje błotniki takie same jak do Zetorka 25 z pierwszych modeli lub MF'a TE-20, siedzenie tzw konne z trzydziestek.
Będzie posiadał też podnośnik, tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić

, nie wiem też od czego by dać przekładnie kierowniczą.
Czy ktoś z was może pomóc ?
Ciągniczek będzie wyglądał podobnie do tego egzemplarza, lecz wiadomo będzie większy i będzie miał inną kolorystykę oczywiście

:
https://www.youtube.com/watch?v=yo4KpgQ3GOk