Witam! Kiedy Miałem tak gdzieś 15 lat miałem wizje na ciągnik dziadka i ją dokonałem. Co prawda pierwsza z moich wizji była na zbudowanie maszny która siała by postrach we wsi ,a mianowicie czarny Kolor i jaskrawe felgi

. W roku 2020 postanowiłem ,że musze wykonać ten remont i tak uczyniłem. Podjechaliśmy z tatą do najbliższego Agro-Sklepu w Szczekocinach, nieopodal miejscowości w której mieszkał dziadek. Kupiliśmy błotniki przednie tylnie i maskę. Byłem tak zadowolony. Po Treningach malowniczych na pługu z którego ostatecznie nie jestem zadowolony, stanąłem do walki z maską i błotnikami. Wyszło mi to naprawdę nieźle. Kolor dobrałem wg upodobania, zależało mi na tym aby ciągnik się wyróżniał, więc wybór padł na niebieski. Zkleciłem ciągnik i na drugi dzień pojechaliśmy z tatą bronować pod siew. Nigdy nie zapomnę zdziwionych min ludzi patrzących na ten ciągnik, to było coś pięknego. Ale do rzeczy, w Listopadzie 2020 roku zobaczyłem dowód rejestracyjny pojazdu ,a tam ursus c355 rocznik 1973. Oj nie małe zdziwienie mnie spotkało. Potem zacząłem myśleć o tym ciągniku poważniej. Aż w końcu powiedziałem dobra... robimy Ursusa C-355. Poczytałem troche na forum i mam. Mianowicie potrzebuję kilku niezbędnych rzeczy do dokończenia tego projektu. Przede wszystkim siatka maski, na szczęście miałem ją z poprzedniej maski , ale brakuje mi emblematu (tego znaku takiej sztabki) i tutaj prosiłbym was o pomoc, czy ktoś taką posiada?
Kolejną rzeczą są wąsy, tutaj akurat wina mojego taty, kiedyś niestety zezłomował te wąsy więc lipa. Szablony Ursus c-355 magnetyczne i obciążniki na przedni zaczep. Tego mi brakuję. Myśle też na zmianie koloru korpusu z RAL 7047 za RAL 7001. Napiszcie co o tym myślicie.