czesci dzik 2

Wszystkie małe ciągniczki takie jak Ursus C-308, Dzik, Mrówka
Awatar użytkownika
Deleted_User

czesci dzik 2

Post autor: Deleted_User »

witam ma moze ktos namiary na firme lub osobe ktora ma wal atakujacy nr kat. m1-01.10.1a
koło talerzowe m1-01.12.1c
z gory dzieki
Awatar użytkownika
Deleted_User

RE: czesci dzik 2

kycej napisał/a:
witam ma moze ktos namiary na firme lub osobe ktora ma wal atakujacy nr kat. m1-01.10.1a
koło talerzowe m1-01.12.1c
z gory dzieki

ooo o to będzie ciężko, jak się niezaopatrzyłeś w czasach PRL to raczej już z tych klamorków zrobili żyletki 10x

wiem po sobie bo też na takie rzeczy poluje... dziadziuś pyka sobie dzikiem po drogach publicznych praktycznie non-toper więc jest potrzeba częstych wymian :rip: zastanawialiśmy się nawet nad ponownym odlewem-hartowaniem-cementowaniem wałka atakującego, wieńca na ukł. różnicowym i "dużych" tryb na zwolnicach B) aleee $ odstrasza ale może kiedyś :rol:
Awatar użytkownika
Deleted_User

Wladimirec T-25 napisał/a:
Wiecie co można to wykonać prostym i niezawodnym i tanim sposobem, jak nie jesteście tego w stanie dostać to polecam podmianie wieńca i zębatki atakującej z kawałkiem wałka na np. od malucha. Już mówię jak to można zrobić z wieńca od malucha ( o ile będzie trochę większy od dzika to powinien podejść lub z innego auta) do wieńca należy w spawać tarczę z grubej blachy ( przejściówka z śrub na malucha do dzikowskiego mostu ) no i to wszystko przetoczyć ( zlikwidować bicie osiowe i promieniowe ) a co do ataku to obciąć i zatoczyć na maluchowskim ataku wypustke a w starym dzikowskim wałku wywiercić otwór o średnicy tej wypustki ( lub mniejszy o ok 0,1mm aby na gorąco weszło ) następnie na łączeniu zaspawać i ewentualnie zużytą powierzchnie wałka od dzika napawać . Dać to później do dobrego tokarza niech to przetoczy ( wałek od malucha jest bardzo twardy )póżniej zamontować to i wyregulować luzy na podkładkach na talerzu i powinno być dobrze . Fakt że nie jest to oryginał ale to jak się dobrze zrobi będzie to niezawodne i trwałe.
ja skorzystam!! przy najbliższym remoncie!! a masz może pomysł co zrobić z tym: złuzywające się zwolnice czyli zębatki blokad L+P i trybów od piast...

dodam że to dzik z odśrodkowym sprzęgłem oraz obciązeniem na piastach... waga jednego to około 120kg więc całkiem duże (zdjęcia w OFF-TOPIC post "WITAM" mojego autorstwa) :rol:
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Dzidziuś jak mi sie zdaje to masz Ursusa 308. Ciekawy jestem jak to bę dzie chodziło. Sam tez może będę potrzebował takiej wymiany kiedys, wiec pośledzę wasze poczynania. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

dzikus napisał/a:
dodam że to dzik z odśrodkowym sprzęgłem oraz obciązeniem na piastach... waga jednego to około 120kg więc całkiem duże (zdjęcia w OFF-TOPIC post "WITAM" mojego autorstwa) :rol:
Ale z tego co widać na fotkach to jest właśnie tak jak już Jacek powiedział Ursus C-308 a nie Dzik. Tym bardziej, że jak mówisz ma sprzęgło odśrodkowe.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
Deleted_User

wielkie dzieki za opis na pewno skorzystam :)
Awatar użytkownika
Deleted_User

Witam jestem nowy ale już zastosowaliśmy z Tatą pomysł kolegi z częściami malucha.
Dzisiaj pracował w polu - na razie OK
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

rdr6 jak zamontowaliście talerz? Pasuje czy trzeba coś dotaczać? Bo atak jest wspawany rozumie się Tak?
Awatar użytkownika
Deleted_User

Witam co do detali to nie byłem przy ich dorabianiu.
Wiem, że atak miał być na klinie a talerz jest przykręcony na śruby
dorabiana była dodatkowa tuleja na starą aby śruby mogły się w coś wkręcić.
Dzik jest przerobiony na 4 koła już takiego go kupiliśmy. Jednak taki wygląd dostał tej zimy. Wcześniej jak go kupiliśmy to była taka papranina.
Teraz pogięliśmy konną 2 skigówkę na kamieniu.
A to parę fotek
ftp://83.16.211.134/
chodkii

Post autor: chodkii »

na allegro klijent sprzedaje walek do dzika i kolo ale cena ze szok :o:bigeek:
ODPOWIEDZ