czesci dzik 2
- Deleted_User
czesci dzik 2
witam ma moze ktos namiary na firme lub osobe ktora ma wal atakujacy nr kat. m1-01.10.1a
koło talerzowe m1-01.12.1c
z gory dzieki
z gory dzieki
- Deleted_User
RE: czesci dzik 2
kycej napisał/a:
witam ma moze ktos namiary na firme lub osobe ktora ma wal atakujacy nr kat. m1-01.10.1a
z gory dzieki
ooo o to będzie ciężko, jak się niezaopatrzyłeś w czasach PRL to raczej już z tych klamorków zrobili żyletki 10x
wiem po sobie bo też na takie rzeczy poluje... dziadziuś pyka sobie dzikiem po drogach publicznych praktycznie non-toper więc jest potrzeba częstych wymian :rip: zastanawialiśmy się nawet nad ponownym odlewem-hartowaniem-cementowaniem wałka atakującego, wieńca na ukł. różnicowym i "dużych" tryb na zwolnicach B) aleee $ odstrasza ale może kiedyś :rol:
- Deleted_User
ja skorzystam!! przy najbliższym remoncie!! a masz może pomysł co zrobić z tym: złuzywające się zwolnice czyli zębatki blokad L+P i trybów od piast...Wladimirec T-25 napisał/a:
Wiecie co można to wykonać prostym i niezawodnym i tanim sposobem, jak nie jesteście tego w stanie dostać to polecam podmianie wieńca i zębatki atakującej z kawałkiem wałka na np. od malucha. Już mówię jak to można zrobić z wieńca od malucha ( o ile będzie trochę większy od dzika to powinien podejść lub z innego auta) do wieńca należy w spawać tarczę z grubej blachy ( przejściówka z śrub na malucha do dzikowskiego mostu ) no i to wszystko przetoczyć ( zlikwidować bicie osiowe i promieniowe ) a co do ataku to obciąć i zatoczyć na maluchowskim ataku wypustke a w starym dzikowskim wałku wywiercić otwór o średnicy tej wypustki ( lub mniejszy o ok 0,1mm aby na gorąco weszło ) następnie na łączeniu zaspawać i ewentualnie zużytą powierzchnie wałka od dzika napawać . Dać to później do dobrego tokarza niech to przetoczy ( wałek od malucha jest bardzo twardy )póżniej zamontować to i wyregulować luzy na podkładkach na talerzu i powinno być dobrze . Fakt że nie jest to oryginał ale to jak się dobrze zrobi będzie to niezawodne i trwałe.
dodam że to dzik z odśrodkowym sprzęgłem oraz obciązeniem na piastach... waga jednego to około 120kg więc całkiem duże (zdjęcia w OFF-TOPIC post "WITAM" mojego autorstwa) :rol:
- Jacek ze Skansena
Dzidziuś jak mi sie zdaje to masz Ursusa 308. Ciekawy jestem jak to bę dzie chodziło. Sam tez może będę potrzebował takiej wymiany kiedys, wiec pośledzę wasze poczynania. Pozdrawiam.
Ale z tego co widać na fotkach to jest właśnie tak jak już Jacek powiedział Ursus C-308 a nie Dzik. Tym bardziej, że jak mówisz ma sprzęgło odśrodkowe.dzikus napisał/a:
dodam że to dzik z odśrodkowym sprzęgłem oraz obciązeniem na piastach... waga jednego to około 120kg więc całkiem duże (zdjęcia w OFF-TOPIC post "WITAM" mojego autorstwa) :rol:
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Deleted_User
wielkie dzieki za opis na pewno skorzystam 

- Deleted_User
Witam jestem nowy ale już zastosowaliśmy z Tatą pomysł kolegi z częściami malucha.
Dzisiaj pracował w polu - na razie OK
Dzisiaj pracował w polu - na razie OK
- Jacek ze Skansena
rdr6 jak zamontowaliście talerz? Pasuje czy trzeba coś dotaczać? Bo atak jest wspawany rozumie się Tak?
- Deleted_User
Witam co do detali to nie byłem przy ich dorabianiu.
Wiem, że atak miał być na klinie a talerz jest przykręcony na śruby
dorabiana była dodatkowa tuleja na starą aby śruby mogły się w coś wkręcić.
Dzik jest przerobiony na 4 koła już takiego go kupiliśmy. Jednak taki wygląd dostał tej zimy. Wcześniej jak go kupiliśmy to była taka papranina.
Teraz pogięliśmy konną 2 skigówkę na kamieniu.
A to parę fotek
ftp://83.16.211.134/
Wiem, że atak miał być na klinie a talerz jest przykręcony na śruby
dorabiana była dodatkowa tuleja na starą aby śruby mogły się w coś wkręcić.
Dzik jest przerobiony na 4 koła już takiego go kupiliśmy. Jednak taki wygląd dostał tej zimy. Wcześniej jak go kupiliśmy to była taka papranina.
Teraz pogięliśmy konną 2 skigówkę na kamieniu.
A to parę fotek
ftp://83.16.211.134/
na allegro klijent sprzedaje walek do dzika i kolo ale cena ze szok
:bigeek: