suchy82 pisze: ↑13 lis 2020, 22:53
Fajny ten kolor korpusów. A jak bedzie przystawka to dolny czaczep się zmieści? Masz już może siatke go maski?
Korpusy RAL 7012. Fajna jakość tej farby, ale w mieszalni znów mi coś komponenty zamienili bo mi na zaczepie inna szarość wyszła. Dziś dopiero przymierzyłem. Trzeba będzie zrobić od nowa jak w dzień będzie się rzucać w oczy...
Przystawka jak jest to dolnego zaczepu nie da się pogodzić Kupiłem nawet nową listwę wychylną z PRLu bo mi się trafiła, a moja była pospawana totalnie - ale niech czeka sobie może kiedyś będzie potrzeba to przystawkę można zdjąć. Jednak w normalnym naszym użytkowaniu się bardziej przystawka przyda - chociażby do napędzania młocarni i prasy
Siatkę do maski mam nową z epoki.
Będę malował, oczywiście - ale sam nie wiem jaki kolor. Oryginalnie była chyba zielona razem z maską malowana. Zastanawiam się. Bo żeby się trochę odróżniała to warto byłoby np. na kość słoniowa - ale nie wiem czy nie będzie za bardzo się odróżniać. Może czarna? Sam nie wiem
Oryginalnie całość na zielono...u Szybkiego zastosowałem siatkę alu z tuningu aut,ale w C-328 już jest oryginał i w kolor...jak oryginał to oryginał...choć dla mnie i mojego śp. ojca oryginał to fabryka nawet w najgorszym stanie...bo to co teraz robimy to odszczurzanie,renowacje,rekonstrukcja,odbudowanie,odrestaurowywanie...
Sławek ma rację, to słowo oryginał to jest trochę na wyrost. Choć nie wiem jakby się starał w Polsce nie ma ani jednego ciągnika po renowacji i w 100% oryginalnego. Zresztą nigdzie. Warto się jednak postarać i odbudować ciągnik na ile się da
Dzięki pomocy kolegi Widelca, mam kolejne oryginalne detale
Gapiostwo moje i przegapiłem ważny element. Kolega Michał, który regenerował mi siedzenie w porę zwrócił mi uwagę, że między dwoma elementami brakowało poprzeczki. Dobrze, że siedzenie rozebrałem do malowania i zdążyłem te oba elementy tylko w podkład dać. Jest już wspawane, dziś planuję pomalować i w sobotę może część już znów podokładać do ciągnika detali
Na te nowe gniazda nie pasują mi oryginalne zaślepki - ale znalazłem sposób