mikrociągnik RJS-1
Re: mikrociągnik RJS-1
Witam jestem nowy czy ma może ktoś zdjęcia połączeń układu zapłonowego Rjs-1.
Cześć,
zna ktoś może wymiary pasków klinowych do oryginalnej kosiarki listwowej(typ z 132) do rjs?
edit: Nie wiem jak było w oryginale, ale założyłem dwa paski typu B (17x11) o długości podziałowej 1250 mm
Szukam też instrukcji do oryginalnej brony (typ U284). Próbowałem podłączyć to do belki kultywatora, ale nie bardzo wiem do czego służą poszczególne łańcuchy w tej bronie i jak to podłączyć wygodnie i bezpiecznie.
zna ktoś może wymiary pasków klinowych do oryginalnej kosiarki listwowej(typ z 132) do rjs?
edit: Nie wiem jak było w oryginale, ale założyłem dwa paski typu B (17x11) o długości podziałowej 1250 mm
Szukam też instrukcji do oryginalnej brony (typ U284). Próbowałem podłączyć to do belki kultywatora, ale nie bardzo wiem do czego służą poszczególne łańcuchy w tej bronie i jak to podłączyć wygodnie i bezpiecznie.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2022, 8:25 przez sj, łącznie zmieniany 1 raz.
sj pisze: ↑10 maja 2022, 9:07 Cześć,
pod ręka mam tylko to foto ale myślę się przyda
Super,
miałem problem właśnie z łańcuchami, które tutaj zaczepione są o koła belki.
Dzięki
miałem problem właśnie z łańcuchami, które tutaj zaczepione są o koła belki.
Dzięki
Cześć !
jak dostać / dorobić nowy tłumik do naszego dwusuwa ?
te komory są chyba jakoś policzone specjalnie
Pozdrawiam !
jak dostać / dorobić nowy tłumik do naszego dwusuwa ?
te komory są chyba jakoś policzone specjalnie
Pozdrawiam !
-
Re: RE: mikrociągnik RJS-1
Witam czy dalej mozna dostać u kolegi tą instrukcje do silnika 155.1wiechuch pisze: ↑24 kwie 2010, 20:07 Witam. Podobnie jak kol. wiesiorek mialem trochę czasu i zrobiłem scany INSTRUKCJI UŻYTKOWANIA I OBSŁUGI SILNIKA STACJONARNEGO TYP 155.1 oraz KATALOGU CZĘŚCI ZAMIENNYCH SILNIKA STACJONARNEGO TYP 155.1. Chętnych proszę o podanie adresu emailowego to postaram się wysłać. Pozdro
mikrociągnik RJS-1
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem mikrociągnika RJS. Mam do niego przyczepkę. Rama oryginał lecz skrzynia bardzo przerobiona. Poszukuję wymiarów oryginalnej skrzyni ładunkowej (najlepiej zdj). Pomożecie grupowicze ?? Pozdrawiam
Jestem posiadaczem mikrociągnika RJS. Mam do niego przyczepkę. Rama oryginał lecz skrzynia bardzo przerobiona. Poszukuję wymiarów oryginalnej skrzyni ładunkowej (najlepiej zdj). Pomożecie grupowicze ?? Pozdrawiam
Czy ma ktoś może zdjecia skrzyni biegów do rjs1b po zdjęciu dekla. Miałem awarie ładnych parę lat temu. Urwało zęba i zablokowało skrzynię i pękła obudowa. Została zespawana i jest cała ale po złożeniu skrzyni niby wszystko pasuje ale nie ma napedu na kola. Na wywrotnicy kręcą ale na ziemi jie ciągnie. Reszta sparwadzina sprzęgło działa. Według książko tryby na walku zmiany biegów powinny być ustawione od najmniejszego do największego a u mnie nie pasują i 3 tryb jest jako 4 a 4 jako trzeci i coś blokuje i jest pol bieg. Proszę o info jak ktoś zdjecia skrzyni po zdjęciu dekla