No widzicie, Panowie dobrze przeczuwałem, że ruskie to jednak coś nawymyślali o czym pojęcia nie miałem

Dziękuję.
Domyślam się, że ustawienie zima to 3?
W instalacji faktycznie jest regulator (taki bloczek długości ja wiem, z 2 paczki fajek) oraz drugi obok, który przypomina tradycyjny elmotowski z wyglądu regulator napięcia. Alternator ma to wbudowane, więc domyślałem się, że tamte elementy zostaną wywalone.
O czujniku blokady rozruchu nie miałem pojęcia, przełącznik lato/zima też nie wiedziałem do czego. Ot człowiek się całe życie uczy
Generalnie ciekaw jestem co tam się dzieje, że tego ładowania nie było, kable (3) przy alternatorze odcięte, on sam jakoś tako wygląda na zardzewiały. Generalnie w ciągniku świateł praktycznie brak, deski rozdzielczej przy kierownicy nie ma, jakieś przełączniki są na błotniku prawym, kabina adaptowana puszka. Bo jak pamiętam pod kierownicą pstryczki powinny być. Zegary żadne nie działają, po włączeniu zapłonu się jedna kontrolka świeci - kij wie do czego - pewnie ciśnienie oleju.
W planie dołożenie instalacji do lamp ledów na dachu - 2x przód, 2x tył. Nic nie więcej nie udało mi się ocenić wczoraj, bo raz że zimno, dwa, że ciemno jak dojechałem na miejsce. Poprosiłem Dariusza, żeby mi dał czas aż się nieco ociepli i wtedy mu ogarnę to i owo.
Faktycznie chyba lepiej będzie kupić instalację pod alternator np. z C-360, ale wtedy i tak się nie uniknie sztukowania itd. Trochę roboty będzie.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...