Ma ktoś z was jakieś doświadczenia, opinie, uwagi co do kabiny jak w linku ??
Chciałbym taką zaadoptować do do swojego Majorka.
Z góry dziękuję za cenne uwagi i podpowiedzi

https://www.olx.pl/d/oferta/kabina-ursu ... T5OO0.html
Właśnie się zastanawiam bo kupiłem już wcześniej nowe błotniki zamienniki. Ogólnie chciałbym zostawić go na "oryginalnych błotnikach i oświetleniu" które już mamzdziaszek pisze: ↑08 gru 2024, 11:36 Z własnego doświadczenia montażu takiej nowej kabiny na ciągniki (akurat ze znajomym montowałem w 355 i 360) to jeśli mogę doradzić to lepiej kupić wersję od razu w komplecie z błotnikami. Zdejmujesz tylne oblachowanie i w razie czego zawsze masz tam jakaś możliwość przesunięcia przód/tył ( np jeśli korek z baku wyjdzie pod rama ).
Co do korka wlewu paliwa w kabinie to można się przyzwyczaić ( zmieniałem kabinę w swoim suprze na taka z nowszego zetora i też mam teraz korek w środku), ale wygoda jaka uzyskałem z duża kabina wszystko wynagradza ( mam 194cm wzrostu )![]()
Nowe kabiny do C-330 robione są w dwóch długościach:
No to kibel. Jak nowa kabina to tylko ze zintegrowanymi blotnikami.Tomasz3011 pisze: ↑08 gru 2024, 17:26
Właśnie się zastanawiam bo kupiłem już wcześniej nowe błotniki zamienniki. Ogólnie chciałbym zostawić go na "oryginalnych błotnikach i oświetleniu" które już mam
Ta kabina Kunów jest całkiem spoko, zresztą tak jak Sokółką. Tylko ceny są dziwne... 2.5tys za używaną kabinę to troche sproro.