Kabina ursus c330

Porady i wskazówki remontowe, adresy sklepów, itp.
ursusC330m

Kabina ursus c330

Post autor: ursusC330m »

Dzień dobry mam problem z rozpoznaniem tej kabiny. Tabliczek znamieniowych nie ma. Byłbym również wdzięczny jakby ktoś wiedział czy się da dokupić przednią szybę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam03

Re: Kabina ursus c330

Post autor: Adam03 »

Dziwny to wytwór, pierwsze widzę, ale wygląda trochę jak kabina Koźmin. Może od niej by pasowała?

https://sklep.firma3e.pl/c-330-kozmin-s ... p-208.html
Awatar użytkownika
qkohe155
Kontakt:

Post autor: qkohe155 »

Pewnie kiedyś widziałem, ale jaki producent to nie wiem, może COŚ z Koźmina z lat 90, ale raczej nie Naglak. Zmierz dokładnie szybę i szukaj w internecie. Jak nie będzie to zadzwoń do Szot Hart, czy tam teraz HS Szotkiewicz z Krotoszyna. Dorobią ci na zamówienie w nie najgorzej cenie. Bardzo możliwe, że w tej kabinie też są szyby ich produkcji.
Adam03 pisze: wczoraj, 23:37 Dziwny to wytwór, pierwsze widzę, ale wygląda trochę jak kabina Koźmin.
Koźmin, Koźmin, który Koźmin?
Naglak, Bartesko, Szyszka, Henmar, Rejek?
W gminie są jeszcze Gola, Szymczak, czy wszystkich wymieniłem nie wiem, a jeszcze nie jedna firma krzak/pracownicy co po garażach robią.
A jeszcze dany producent może mieć kilka typów, czy szerokości. Oczywiście niektóre są zamienne.
Martek

Post autor: Martek »

ursusC330m pisze: wczoraj, 23:04 jakby ktoś wiedział czy się da dokupić przednią szybę.
Nie ma najmniejszego problemu z dorobieniem płaskiej szyby hartowanej. Możesz bezpośrednio próbować u dużego szklarza, albo u mniejszego co dotnie szybe i da dużemu do hartowania.
Awatar użytkownika
Adam03

Post autor: Adam03 »

qkohe155 pisze: dzisiaj, 10:56
Adam03 pisze: wczoraj, 23:37 Dziwny to wytwór, pierwsze widzę, ale wygląda trochę jak kabina Koźmin.
Ta do której podesłałem linka, najbardziej mi się skojarzyła.

Który konkretnie producent to nie wiem niestety. Na nowych kabinach znam się tyle co świnia na gwiazdach.
ursusC330m

Widziałem podobną kabinę na olx pisało że Koźmin wielkopolski. Sprawdzałem w internecie i żadnych informacji nie mogę znaleźć, a ta szyby z tej firmy wymiarem się nie zgadzają za bardzo
ursusC330m

qkohe155 pisze: dzisiaj, 10:56 Pewnie kiedyś widziałem, ale jaki producent to nie wiem, może COŚ z Koźmina z lat 90, ale raczej nie Naglak. Zmierz dokładnie szybę i szukaj w internecie. Jak nie będzie to zadzwoń do Szot Hart, czy tam teraz HS Szotkiewicz z Krotoszyna. Dorobią ci na zamówienie w nie najgorzej cenie. Bardzo możliwe, że w tej kabinie też są szyby ich produkcji.
W gminie są jeszcze Gola, Szymczak, czy wszystkich wymieniłem nie wiem, a jeszcze nie jedna firma krzak/pracownicy co po garażach robią.
A jeszcze dany producent może mieć kilka typów, czy szerokości. Oczywiście niektóre są zamienne.
Spróbuje do nich zadzwonić
ODPOWIEDZ