Filmik zmontowany i wrzucony na YT. Idę spać

http://www.youtube.com/watch?v=-_d_EshXayE
Ja też hehedamber napisał/a:
Już nie moge się doczekać końca remontu![]()
W przednim kole mało powietrza, zgadza się, dopompuje jutro, na razie podparty jest. Może go odpalimy to się sam podpompujeSEBRIGHT napisał/a:
Kurcze, ale się błyszczy...
Czemu tak jakoś mało powietrza w prawym przednim kole?
Nie boisz się, że tak kłódka przy skrzynce narzędziowej przy pierwszej przejażdżce porysuje Ci lakier?
Butla była montowana po lewej, ale wysoko. Raz, że wsiadanie niewygodne, trzeba było z prawej wsiadać, a dwa, że mi się to nie podobało tak wysoko. Zapadła decyzja, że robimy z prawej strony, gdyż moim zdaniem jest ładniej i wszystko co na powietrze jest po jednej stronie - sprężarka, odolejacz, regulator ciśnienia, butla i zawór hamulcowy.drax napisał/a:
To butla w zetorach była montowana z prawej strony patrząc z siedzenia kierowcy ? Ja widziałem na YT na filmikach z Czech, to wszystkie mają z prawej i ja sam tak dlatego zamontowałem.
W literaturze nigdzie.SEBRIGHT napisał/a:
drax ja zawsze z lewej widywałem i u siebie też tak mam.
Paweł gdzieś w literaturze takie rozwiązanie znalazłeś???
Kłódka zahaczona jest tylko do zdjęć, bo mi się skrzynka otwiera sama...SEBRIGHT napisał/a:
Nie boisz się, że tak kłódka przy skrzynce narzędziowej przy pierwszej przejażdżce porysuje Ci lakier?
Coś pomyślimyklusek-rolnik napisał/a:
Pawle! Zetor wygląda super. Jest na czym oko zawiesić. Mam nadzieje że na skromną przejażdżke w Wilkowicach będzie można sie załapać? Bo przejechać sie takim ciągnikiem to zaszczyt *yes*
Chyba bez względu na technikę wsiadania, przy butli trzeba się nagimnastykować.Ursus napisał:
(...) Butla była montowana po lewej, ale wysoko. Raz, że wsiadanie niewygodne, trzeba było z prawej wsiadać, a dwa, że mi się to nie podobało tak wysoko. (...)
Wiem wiem, ale tak już wysłana została więc trudno...SEBRIGHT napisał/a:
Ja tam zupełni nie mam zaufania do poczty.Raz nawet 1,5 tygodnia paczka mi szła, a polecony priorytet rekordowo 8 dni. Wolę już dopłacić i niech idzie kurierem. Przynajmniej wiem że na drugi, trzeci dzień będzie.
A dlaczego?Jacek ze Skansena napisał/a:
Nie wypowiadam się.
Ja podobnie jak poprzedni właściciel Twojego bociana wsiadam przez podnośnik, przeciskam się miedzy siedzeniem, a błotnikiem i tak schodzę gdy jest mokro, gdy jest sucho, podobnie jak Ty zeskakuję z butli, pod warunkiem, że wiem, że nie wpadnę nagle w bagno po kolanaSEBRIGHT napisał/a:
Poprzedni właściciel mojego bociana, ze względu na butlę wsiadał od tyłu przeciskając się między lewym błotnikiem a siedzeniem. Ja preferuję przy wsiadaniu: prawa noga na półośkę, lewa na butlę i prawa do "kabiny". Przy wysiadaniu wchodzę obydwom nogami na butlę i hop...
Raz przy wysiadaniu w zabłoconych butach poślizgnąłem się na butli i zanim połapałem się co się dzieje, siedziałem na ziemi w jakiejś kałuży :@