No Mateusz pomyśl , może udało by Ci się zooragnizowac jakiś samochód. Przygotujemy dla Ciebie i Twoich modeli miejsce w naszym ekspozycyjnym namiocie :yes:
Jęśli przyjechałbym w tym roku ( a bardzo ale to bardzo bym chcial) to napno wzial bym cały segment makiety na którym będzie hala z maszynami która powoli, powoli powstaje
To Mateusz fantastyczna makieta . Zatem musisz być i to zaprezentować. Taka hala to bedzie coś czego wczesniej nie było na Festiwalu. Aż jestem ciekaw jak to bedzie wyglądac. Miejsce prezentacji masz juz zarezerwowane w naszym namiocie.
W garazu wnętrze bedzie wyglądało jak na tym zdjeciu: http://www.ursusy.pl/photogallery.php?photo=123
Bedzie tylko wyższy aby mieściły sie w nim sieczkarnie, oczywiśce bedzie dużo patyny naśladujacej smar i obkopcenia
Nadszedł czas odświeżyć wątek o moich pracach nad modelami. Prace poszły znacząco na przód, zbudowałem od podstaw Ursusa 1212 powstał także U1204 na podst. Ursusa 1224 ( foty są na początku tematu) który poszedł pod młotek Dziękuje Pawłowi za wstawienie fotek
Mam pytanie do modelarzy aby zacząć robić takie modele pierwszy raz to od czego zacząć coś prostego na sam początek tylko nie wiem co wybrać doradzicie??
Ja bym polecał jakiś prosty ciągnik. Najlepiej stary - bo ich konstrukcja nie jest trudna i skomplikowana (chociaż to też zależy jaki się wybierze).
Zgadzam się z Mateuszem, że nie da się tak wytłumaczyć jak modele się robi - ja sam nie wiem. Planuje co chce zrobić a pomysły na wykonanie poszczególnych części czy elementów przychodzą w trakcie prac nad modelem.
To zależy - moje koła ogumione w Ursusie są z drewna. Zresztą co tu dużo mówić - poprzeglądaj tematy w dziale Modelarstwo i poczytaj to dużo się dowiesz.
Jak będziesz budował już model bron to załóż nowy temat.