A do pierwszego bum już coraz bliżej, aczkolwiek jeszcze troszkę cierpliwości

Filmik raczej będzie, ba, nawet mam zamiar lada dzień może kamerkę sobie sprawić, to będzie okazja wypróbować

Ursus napisał/a:
A powiedz jakiej marki masz te opony?
<br><br><br><br>Paweł, pytanie było do Andrzeja o wtryskiwacz.cobraxx napisał/a:
A co chcesz wiedzieć odnośnie tylnych lamp? Z tego co ja wyszukałem w internecie na starych zdjęciach lampy były montowane na płaskownikach na wysokości podłogi, a nie na błodnikach.
Lampy tylne jak w tutaj http://www.retrotraktor.pl/forum/viewth ... ad_id=3775 tylko nie wiem czy nie powinno być szkiełko górne pomarańczowe, a dolne czerwone (ja takie założyłem).
Problem też jest w tym, że te lampy są tylko na dwie żarówki, czyli migacz i stop albo światło postojowe (ja przerobiłem na trzy)
Odnośnie napędu wycieraczki, to był na pewno napęd ręczny. Ja mam zwykłe ramie wycieraczki, a od srodka zrobione uszko do obracania wycieraczką.
Ursus napisał/a:
Gotowy, w sensie zmontowany będzie do końca listopada, następnie docieranie na zimno i próby uruchomienia.
A kiedy będzie finał to dużo zależy od tego jakie efekty przyniesie pierwsze uruchomienie
Czekamy na wtryskiwacz, pasek klinowy. Opony są. Wizualnie - kwestia gustu, bieżnik trochę jak od czterdziestki.
Potrzebna jest także lutlampa - żeby ją sprawdzić i ewentualnie zregenerować - bo wspominałeś, że masz - ale stan nieznany.
Lampy tylne są w oryginale niemal nieosiągalne - trzeba mieć szczęście i szukać. Zapewne na początku były oba czerwone szkiełka - postój i stop.
Kierunkowskazy w latach minionych początkowo były ramieniowe, później był nakaz montowania migowych - wtedy to już każdy montował co chciał.
Lampy przednie są już pomalowane, reszta blacharki chyba będzie gotowa po niedzieli.
Internet, Allegro, bazary, stodoły, garaże itd. - jeśli chodzi o oryginał.Ursus-C45 napisał/a:
Tak, tyle to wiem. Już tez po necie poszperalem i w dokumentacji. Chodzi o to gdzie można kupić albo oryginał, albo z epoki albo zbliżone nowe. Wiadomo, ze na foto wszystkie są względnie ładne ale jak sie weźmie do ręki to moze być pazdzierz.