Remont RS-09 1963r
RE: Remont RS-09 1963r
blok jest pekniety od strony skrzynki z zegarami i to w takim miejscu gdzie mozna pospawac. A czy mozna to skleic jakims klejem do aluminium bo to pekniecie bardzo małe?
chyba tak zrobie chociaz to minimalne pekniecie
jak dobierzesz dobry klej to powinno trzymać, wujek z 25 lat temu kleił blok dużego fiata i tym samym klejem kleił też blok w bocianie i trzyma do tej pory(z tego co wiem klej made in USA za dewizy kupiony:))
-
A z tym zaznaczeniem chodziło mi że może silnik stracić trochę kompresji bo zawsze dół będzie wytarty choć tłok nie leży całkowicie w poziomie ale zawsze coś wytrze cylindrze. Zanim wszystko się dopasuje trochę godzin musi upłynąć
witam pare dni mnie tu nie było remat narazie stoi w miejscu poniewarz nadeszła fala mrozów chociarz mam 3 traktory to jak narazie nieposiadam warsztatu na zime . Jak narazie przywiozłem drugi blok i teraz trzeba przełozyc wał i panewki i składac do kupy ale jak sie ociepli
dzis widzialem jak taka maszyna chlop po polu zasowal ,chcialem zrobic foto ale z autostrady to za szybko sie dzialo... czy rs to niemiecka produkcja?
tak rs to niemiecka produkcja bardzo fajny traktorek z silnikiem v2
Witam po dlugiej nieobecnosci w tym temacie prace nad rs-em trwaja mam pytanie od strony wlewu oleju troche nizej ida kanaly olejowe do jednego podlancza sie przewody ktore podaja olej na glowice a drugie do czego sie podlancza?
Witam po dlugiej nieobecnosci w tym temacie prace nad rs-em trwaja mam pytanie od strony wlewu oleju troche nizej ida kanaly olejowe do jednego podlancza sie przewody ktore podaja olej na glowice a drugie do czego sie podlancza?
Pewnie chodzi o mechaniczny czujnik ciśnienia oleju.
Wlasnie niewiem do pierwszego otworu napewno przewody do glowic a drugi? Czujnik oleju nizej na samym dole a to o co pytam jest wyzej
witam panowie długo sie tutaj nic nie działo, ale teraz prace ruszyły z kopyta rs ma prawie złozony cały silnik z nowych czesci. W miedzy czasie zakupiłem drugi silnik 2kvd9svl oraz 4 cylindrowy z agregatu spawalniczego takze mam 3 sztuki oraz czwartego połowe silnika. Nabyłem takze kosiarke oryginalna do rs-ka na przednia rame po cenie złomu czyli jakies 120zł. Zdjecia dodam niebawem:)
witam panowie długo sie tutaj nic nie działo, ale teraz prace ruszyły z kopyta rs ma prawie złozony cały silnik z nowych czesci. W miedzy czasie zakupiłem drugi silnik 2kvd9svl oraz 4 cylindrowy z agregatu spawalniczego takze mam 3 sztuki oraz czwartego połowe silnika. Nabyłem takze kosiarke oryginalna do rs-ka na przednia rame po cenie złomu czyli jakies 120zł. Zdjecia dodam niebawem:)