Narodzenie Ursus'a C45
RE: Odrodzenie Ursus'a C45
Może dlatego się zacina, bo ważne jest by łańcuch dobrze szedł. Ale jak się zatnie to lekko cofnie się i potem idzie dobrze. Ja sobie chwalę jak na razie
:)

A co nim dźwigałeś już? Jakie ciężary? Bo jeśli np. karter to ponad 200 kg wytrzymuje 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Całą skrzynię biegów, ale pustą oraz jak widać na foto tryb z układem różnicowym, też swoje waży.Mała fotorelacja z remontu.Ursus napisał/a:
A co nim dźwigałeś już? Jakie ciężary? Bo jeśli np. karter to ponad 200 kg wytrzymuje
http://www.youtube.com/watch?v=fOdhNj3kqTU
no i pięknie
zazdroszczę Wam pomieszczeń od dachem
zazdroszczę Wam pomieszczeń od dachem
O, widzę kolor taki pod LB wybrałeś.
Sprężyna od siedzenia dorabiana?
Sprężyna od siedzenia dorabiana?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Tak kolor Lanzoski, chciałem właśnie coś szarego, na koniec wpadł i jest ok. Każdy mówi, że ten kolor jest ładniejszy niż "zielony bombaj"
Sprężynę dorabiałem wg. wymiarów otrzymanych od Andrzeja, ale wyszła trochę za krótka i jest pod nią klocek dla podwyższenia.
Sprężynę dorabiałem wg. wymiarów otrzymanych od Andrzeja, ale wyszła trochę za krótka i jest pod nią klocek dla podwyższenia.
No ja osobiście wolę zielone, ale to już kwestia gustu, a o tym się ponoć nie dyskutuje 
Stąd też u mnie Twój zielony C-45 pewnie będzie faworytem
Ile taka sprężyna kosztowała? Będę niedługo musiał u siebie w Zetorku dorobić, bo na razie mam zastępczo z dwóch sprężyn od ham. ręcznego, ale one niebawem będą potrzebne do kolejnych traktorków.

Stąd też u mnie Twój zielony C-45 pewnie będzie faworytem

Ile taka sprężyna kosztowała? Będę niedługo musiał u siebie w Zetorku dorobić, bo na razie mam zastępczo z dwóch sprężyn od ham. ręcznego, ale one niebawem będą potrzebne do kolejnych traktorków.
Jak mi powiedziała właścicielka 1szt to jest tzw. "zatruwanie dupy" więc 100zł musi kosztować. Więcej sztuk na pewno by taniej wyszło.
Sprężyna jest dodatkowo ocynkowana, ale to już w cenie dostałem.
Sprężyna jest dodatkowo ocynkowana, ale to już w cenie dostałem.
Aha, rozumiem. No moja rozmiarem dużo mniejsza. Ok. fi 50 mm.
rozmiary spręzyny były z rzeczywistej (oryginał ) i ja też podkładam klocki , tak już widocznie musi być :p
moze ludzie byli nizsi kiedys hihi
Rozruch benzynowy i rozrusznik będzie? 

Jak widac jest skladany niestety ne na oryginal, tylko na stary typ, wiec benzyny rozusznika brak. Zawsze chcialem miec gondolke 

No jakby mi się kiedykolwiek trafił C-45... to tylko C-451 z kabiną, komin prosty i wciągarka 

- Ursus c-325
Paweł, a czemu taki zwrot
? Zawsze Ci się podobały C-45 w tzw. wersji "spartańskiej" 

No tak, podobają mi się. Ale równie mocno podobają mi się takie wersje
I taką chyba nawet bym wolał. Jednak to póki co sfera marzeń.

Marzenia się czasami spełniają, a te wymagają na teraźniejsze czasy dużo $$$. Ale kto wie może gdzieś znajdzie się w szopie od dziadka nie mającego internetu
A odnośnie wersji to z kabiną ma plusy, że nie napada na głowę, w czasie jazdy jest cieplej nie wieje zimne powietrzne, bo w wersji z gondolką to większość jeździ w rękawiczkach

A odnośnie wersji to z kabiną ma plusy, że nie napada na głowę, w czasie jazdy jest cieplej nie wieje zimne powietrzne, bo w wersji z gondolką to większość jeździ w rękawiczkach

Traktorzysta musi być zahartowany 

Jarek podłogę przyprusz od dołu , bo chyba zapomniałeś :p
co do braków - może do Tomka się razem wybierzemy ?
potrzebuję odwiedzić Kraków , Oswięcim i Jarosław - bo jak widzę ciężko znaleźć transport okazyjny - tylko jakieś auto by się przydało - typu kangoo choćby
co do braków - może do Tomka się razem wybierzemy ?
potrzebuję odwiedzić Kraków , Oswięcim i Jarosław - bo jak widzę ciężko znaleźć transport okazyjny - tylko jakieś auto by się przydało - typu kangoo choćby