Podnośnik zetor k25 słabo podnosi
Podnośnik zetor k25 słabo podnosi
Witam, mam taki problem podczas orki zimowej po dłuższej pracy zaczął słabo podnosić prawie że wcale trzeba było dać mu gaz do dechy i coś powoli szło dodam że olej świeżo wymieniony proszę o jakieś wskazówki bo idzie zima więc czas na małe naprawy. 

RE: Podnośnik zetor k25 słabo podnosi
być może paproch podeszedł gdzieś byc może pierścień gumowy padł
u mnie jest na odwrót podnośnik podnosi dobrze ale za to szybko opada
u mnie jest na odwrót podnośnik podnosi dobrze ale za to szybko opada
u mnie raczej nie opada tylko problem z podniesieniem a czy był gdzieś moze podawany opis podnośnika aby mu zaglądnąć i pomuc. Czy wlanie motodoctora mogło mu pomuc uszczelniając go?
Żadne moto doctory ani inne wiórka mocy!!!!! jak jest gdzieś coś już wypracowane wytarte roszczelnione należy rozebrać i w miarę możliwosci naprawic wymienic na nowe
Jeżeli problem się pojawił po wymianie oleju, to chyba przyczyna jest jasna - niewłaściwy (za rzadki) olej, i nie ma tutaj co kombinowac z motodoktorami.
Słuchaj Marcin09 z tego co piszesz to problem zrobił się po wymianie oleju najprawdopodobniej tak jak koledzy svecla i czyzor piszą, coś się przepłukało i jakiś paproch podszedł, lub oring pękł, albo zalałeś nie właściwy olej.A jaki olej zalałeś? Napewno nie zalewaj typowym hydraulicznym typu BOXOL, HYDROL,-jest za rzadki, najlepiej przekładniowy HIPOL GL4 lub GL5 ten daje radę:p
Pzdr.Przemo*yes*
Pzdr.Przemo*yes*
Wiec problem był jeszcze przed wymiana olej stary to porażka mleko. *finger* a olej nowy to HIPOL. a z wymianą uszczelniaczy dużo zabawy?
a czy był gdzieś na forum opis podnośnika bo nie mogę znaleść
a czy był gdzieś na forum opis podnośnika bo nie mogę znaleść
Przyczyną może być zużyta pompa lub nieszczelności w siłowniku, rozdzielaczu albo na dolnym (drążonym ) wałku, na którym jast posadowiony siłownik. Tam idą oringi. Na zimnym daje radę, a po rozgrzaniu (rzadszy olej) nieszczelnościami ucieka oliwa i nie podnosi.