problem z s 301d

Wszystko o stacjonarnych silnikach rolniczych
strymiet1

problem z s 301d

Post autor: strymiet1 »

Panowie chciałem zapytać posiadam stary silnik s 301d który jest na chodzie ale go zdemontowałem bo miałem z nim problem a mianowicie jak się bardzo nagrzał to tracił moc i gasł tak jak bym mu włączył dekompresator po prostu nie miał kompresji założyłem nowy 1ca90 i nim jeżdże.Natomiast tego starego nie chce sprzedawać tylko chciałbym go wyremontować i kiedyś znowu go użyć pytanie do fachowców co może być przyczyną ze traci kompresje i gaśnie.Chciałem dodać ze jak ostygnie to pali normalnie i ma dobrą moc.Bardzo bym prosił o pomoc co tam poprawić ewentualnie wymienić aby to chodziło jak trzeba .Zgóry dziękuje.
Awatar użytkownika
baro

RE: problem z s 301d

Post autor: baro »

Pewnie ci tłok lub pierscienie puchna a ma pełne oblachowanie? Ma wszystkie łopatki na kole zamachowym? Czy kiedys w okresie docierania nie zostal przegrzany? Pewnie pasuje biedakowi juz zrobić remoncik miał kiedykolwiek robiony?
strymiet1

Post autor: strymiet1 »

a nie będzie to wina zaworów moze przepuszczająco rozumiesz pod pojęciem remonciku co treba tam zrobić
Awatar użytkownika
oman7

Post autor: oman7 »

Zawiesza ci się któryś zawór albo ssący albo wydechowy.
Musisz kupić nowe zawory plus dotarcie prowadnic zaworów i sprawdź czy masz smarowanie na głowicę tzn.czy wypływa olej z ośki dźwigienek zaworów bo w ten sposób są smarowane zawory i prowadnice zaworów.
Usuń wszelki nagar z pod sprężyn zaworów bo nie dochodzi tam olej.*tup*
ODPOWIEDZ