Zetor 25- spalanie i inne pytania
RE: Zetor 25- spalanie i inne pytania
Ja po zakupie Zetora 25 byłem można powiedzieć nie zadowolony. Wiele ludzi mi mówiło że stary to się będzie psuł i trzeba będzie dokładać. Prawda jest taka że zetorek może nie chodzi jak szwajcarski zegarek, ale łjakoś daje radę. Byłem już dwa razy zrywać drewno w lesie i nawet bez łańcuchów radzi sobie znakomicie.Od razu tutaj dziękuje wszystkim forumowiczom za pomoc w remoncie mojego zetorka. Dzięki nim i poradom doprowadziłem go do w miarę przyzwoitego stanu. Ja nie widzę lepszego ciągnika do takiej pracy jaką ja muszę zrobić. Coś przwieść, zawieść. Prosty w obsłudze, połowę rzeczy można zrobić samemu. Pozdrawiam i czekamy na zakup Zetorka 

RE: Zetor 25- spalanie i inne pytania
Miałem zetora K-25, jego głównymi pracami było przygotowanie nieużytków moich(1,5ha) oraz zrywka w lesie na potrzeby własne, jednak traktor był dość mocno eksploatowany, musiałem się go pozbyć z powodu zużycia panewek korbowodowych, co dyskwalifikowało go do dalszego użytku w takim stanie, jedynie remont, gdyby nie fakt, że moc zetora była po prostu za mała dla mnie, naprawił bym go i użytkował dalej. Mając odrobinę wiedzy mechanicznej, można praktycznie wszystko z nim zrobić samemu. Przez okres 2 lat gdzie można powiedzieć były to moje początki z traktorami oraz traktor był w stanie agonalnym, nie działo się z nim nic złego. Miał zamontowaną pompę wtryskową od c-330, zamieniłem na oryginalną, oprócz tego doprowadziłem do stanu prawidłowego hydraulikę i hamulce, gdyż traktor robił w lesie i transporcie. Jeśli chodzi o spalanie, to w transporcie drewna, około 3l palił ok. 3 l na godz. zegarową. Jeśli masz jakieś konkretne pytania, pisz na pw czy tutaj, na każde na które będę miał wiedzę, odpowiem. Ja osobiście polecam do użytku ten traktor, kwestia tylko o niego zadbania.