Zakup T-25, remont.

Wszystko o ciągnikach z ZSRR
Awatar użytkownika
pop

RE: Zakup T-25, remont.

Post autor: pop »

Napisz dokładnie dlaczego nie wchodzą,zgrzytają czy masz problem z przesunięciem dźwigni.Według Twojego opisu niewiadomo,czy źle wysprzęgla,czy nieprawidłowo działa mechanizm blokady wodzików.
zielin

Post autor: zielin »

Nie moge przesunac dzwigni, jest jakby zblokowana. Gdy odpuszczę sprzęgło to zazgrzyta i wskoczy.
Awatar użytkownika
pop

Trudno dać jednoznaczną odpowiedź do Twego opisu,więc spróbuję Ci podpowiedzieć co nieco i może sam dojdziesz w czym problem.Władymirec posiada blokadę wodzików sterowaną pedałem sprzęgła tzn. pedał sprzęgła musi być wciśnięty,żebyś mógł przesunąć wajchę od biegów.Żeby lepiej to zrozumieć,to na wyłączonym silniku jedną ręką napieraj na wajchę biegów(tak jakbyś chciał go włączyć),a drugą ręką powoli wciskaj pedał sprzęgła.W ten sposób sprawdzisz w jakim położeniu pedału sprzęgła jest możliwość włączenia biegu i czy to,ma jakikolwiek związek z problemem o którym piszesz.Ogranicznikiem skoku pedału sprzęgła jest element na obudowie skrzyni,jeśli po zdemontowaniu podestów pedał ma duży skok, to znaczy,że ów element nie spełnia swojego zadania i też może mieć wpływ na złą pracę skrzyni.
Painkiller

Post autor: Painkiller »

Jak pisano wyżej wyreguluj sprzęgło,jeśli się nie poprawi pisz..
Awatar użytkownika
Bolszewik

Post autor: Bolszewik »

Pop dał dobry trop.
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
Painkiller

jeśli regulacja sprzęgła nie pomorze i regulacja cięgiełka od blokady też to pozostaje ściągnąć pokrywę skrzyni,skoro rewers działa płynnie to coś w środku jest nie tak.
Dłuższy postój nie ma nic do tego..
zielin

Bolszewik jak zamocowałeś lampy na błotnikach? Chodzi mi o to : https://picasaweb.google.com/1167188366 ... 9990045298 . Kupiłem takie lampy ale same nie pasują. Masz jakies podstawki pod to? Możesz foty zrobić? I od czego masz kierownicę?

Od czego polecacie kierownicę?
Painkiller

To są orginalne podstawki pod lampy pewnie jeszcze do kupienia..
Awatar użytkownika
Bolszewik

Post autor: Bolszewik »

Podstawki są przyspawane / zgrzane do błotników - nie pamiętam.
Nie mam pojęcia czy są do kupienia.

:o

Kierownica jest od Żuka z końcówki produkcji.
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
zielin

Władzio prawie skończony :) Została estetyka ;] Szukam jakiegoś siedzenia ale szkoda mi ponad 200zł ;/ https://plus.google.com/photos/10055696 ... 8011229515
Painkiller

no chyba,że się pomyliłem i można kupić podstawki razem z błotnikiem musisz coś wykombinować.. Mam pytanie "Zielin" od czego masz siłownik że ma wyprowadzenia przewodów od spodu i te wiszące przewody blisko wałka WOM nie do przyjęcia..

Mógł byś zrobić dokładniejsze zdjęcia siłownika..
darius

Post autor: darius »

Ja tez mam wyprowadzenia na siłowniku od spodu,ale są zaślepione a sąsiad juz nie ma przy swoim.
Awatar użytkownika
pop

Podstawki zapewniają właściwy kąt zamocowania lamp do błotników i są do nich przykręcone.
Painkiller

Zgadza się ale u zielina są tylko od spodu od góry wyprowadzeń nie widzę.Z tąd mój post niech zrobi lepsze foty a najlepiej powie do czego jest ...
ODPOWIEDZ