Zetor 25
RE: Zetor 25
Paweł, dzięki, ale chcę kupić tłoki i tuleje Czechosłowackie lub te z DDR-u.
Jest kilka firm, co sprzedają panewki. Nie wiesz, która ma do naszych Zetorów ?
Jest kilka firm, co sprzedają panewki. Nie wiesz, która ma do naszych Zetorów ?
Jak chcesz czeskie zestawy i panewki to w Danrolu dostaniesz :p
Przemo
ja szukam Czechosłowackich
Czeskie w ostateczności 
Ale dzięki

Ale dzięki

Moim zdaniem zbędne zawracanie sobie głowy, ale robisz jak uważasz.Mars napisał/a:
Przemoja szukam Czechosłowackich
Czeskie w ostateczności
Ale dzięki
Jeśli mogę coś poradzić, to lepiej kup od razu panewki, zawieź blok do szlifierni, niech Ci wszystko dopasują, dotoczą, przeszlifują, wykątują i wyosiują. Jak będziesz miał to gotowe to będziesz miał gotowe do montażu. A to wszystko może kosztować nawet ok 2 tysięcy. Więc zacznij od grubych tematów, a potem już Ci pójdzie z górki.
W między czasie sobie będziesz szukał tych zestawów jak Ci tak bardzo zależy. Powtórzę jednak raz jeszcze - moim zdaniem zbędny pedantyzm w tej kwestii. Obecnie będące w sprzedaży słowackie czy czeskie zestawy są odpowiedniej jakości. Nawet te indyjskie dają radę spokojnie.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Dla mnie Marku to Ty możesz założyć zestawy od Bułgara jakiegoś o ile podpasujesz
Ja Po prostu ci radzę na swój sposób że to juz przesada i zyczę Ci powodzenia w szukaniu CZECHOSŁOWACKICH*eek* W danrolu masz czeskie i panewki też łykaj te i jedziesz z koksem bo Cię zima zastanie hahaha...:p indyjskie też daja radę i polecam bo cena do jakości dobra*rofl* Ogólnie twoje pole i orasz jak chcesz w rozrywkę czy do składu,My możemy tylko Ci podpowiedzieć jak orać a reszta należy do Ciebie:p*tup*

Chłopaki, dzięki za radę. Na prawdę każdą Waszą bardzo sobie cenię. Nie chodzi, o to , że się upieram przy czymś tam bez sensu, czy też o zbytni pedantyzm - nie. Rzecz w tym, że słyszałem, że te powiedzmy - nie Czechosłowackie tłoki i cylindry, mają nieco inne wymiary - mniejsze. Chodzi o to, że wykonane są z gorszych materiałów, przez co podczas rozgrzewania się puchną i te właśnie mniejsze wymiary są po to, aby tłok nie blokował się w cylindrze.
Czy możecie mi coś o tym powiedzieć ? Jak to jest ? Czy Wy zastosowaliście te tłoki i cylindry ? Jak wygląda odpalanie zimnego silnika ?
Dostałem od Klaudiusza mój wskaźnik temperatury. Działa ! Naprawił ! Czyli Panowie, można
Super wskazuje temperaturę - bardzo dokładnie. Ma chłopak talent i zna się na rzeczy
Polecam wszystkim.
Czy możecie mi coś o tym powiedzieć ? Jak to jest ? Czy Wy zastosowaliście te tłoki i cylindry ? Jak wygląda odpalanie zimnego silnika ?
Dostałem od Klaudiusza mój wskaźnik temperatury. Działa ! Naprawił ! Czyli Panowie, można

- jarekstryszawa
- Kontakt:
http://tablica.pl/oferta/zestaw-naprawc ... 4narn.html
Czy to możliwe, że te zestawy są polskiej produkcji? Jak można to sprawdzić?
Czy to możliwe, że te zestawy są polskiej produkcji? Jak można to sprawdzić?
Panowie podepnę się do tematów. Proszę o odpowiedź
https://forum.retrotraktor.pl/viewthread ... ad_id=7435
https://forum.retrotraktor.pl/viewthread ... ad_id=7435
jarekstryszawa napisał/a:
Czy faktycznie czeskie zestawy są dużo lepsze od tych za sto kilkadziesiąt złotych?
Producentem tych zestawów jest KORURS z Warszawy. Na razie nie wiem jakiej jakości są te części, ale dowiem się i dam znać.
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Super- z góry dziękuję za starania. Czeka mnie wymiana tulei, a nie wiem czy jest sens dopłacać do czeskich zestawów, gdy ciągnik będzie używany okazjonalnie.
- damian223311
Raczej najzwyklejsze tuleje dają radę przy takim "pyrkaniu 

No to w takiej sytuacji nie ma co się szczypać 

- jarekstryszawa
- Kontakt:
Ale z drugiej strony jak się rozbebesza silnik to różnica ok. 200 zł jest do przełknięcia gdyby się miało czynności powtarzać...
Jarek, zaczekaj. Jutro się dowiem więcej 

- jarekstryszawa
- Kontakt:
Spox- ja planuję rozbiórkę na połowę stycznia.
czy Czeskie zestawy z "danrolu" będą porównywalnej - jakości do montowanych sprzed laty w Fabryce/seryjnie?
Ps. Dziękuję - u mnie właśnie się przejawia ten*blushing* "pedantyzm" na 100%
Ps. Dziękuję - u mnie właśnie się przejawia ten*blushing* "pedantyzm" na 100%
Dzwoniłem do tej firmy, ale dzisiaj nie pracują. Dowiem się po niedzieli. ;)Uszczelki do silnika przyszły dzisiaj
Jadę po uszczelniacze/siemeringi. Z moich pozostało tylko wspomnienie. Czy możecie mi podać wymiary tych uszczelniaczy ?
Z góry dziękuję 

- jarekstryszawa
- Kontakt:
Z telefonu do Firmy to pewnie się dowiesz, że są "prima sort" *flower*
Panowie nie podniecajcie sie to sa indyjskie zestawy i całkiem przyzwoite.Z korursem współpracuje dosć długo:D
A do tego nie czeskie tylko słowackie jak juz, i czy mają tą sama jakosć co kiedyś?-no nie wiem, raczej nie:p
Kiedyś w sumie całkiem nie dawno bo może jakieś 3-4lata zestawy do zetorków robił MAHLE KROTOSZYN i to był produkt PRIMA-SORT jak to Jarek ujął*tup*
A do tego nie czeskie tylko słowackie jak juz, i czy mają tą sama jakosć co kiedyś?-no nie wiem, raczej nie:p
Kiedyś w sumie całkiem nie dawno bo może jakieś 3-4lata zestawy do zetorków robił MAHLE KROTOSZYN i to był produkt PRIMA-SORT jak to Jarek ujął*tup*
Spoko spoko
będę chciał aby przysłali mi specyfikację techniczną
oraz deklarację zgodności. Porównamy z normami z PRL-u ;)A Mahle już nie robi ?