Lanz Bulldog, czy Ursus C45 ?
- Jacek ze Skansena
RE: Lanz Bulldog, czy Ursus C45 ?
Wygląda na oryginalną. Dobrze, że jest bo zazwyczaj się tego nie zakłada bo i nie każdy akumulator zakłada. Jednak są takie przykłady jak np Marek Staniaszek musi mieć wszystko i jego C 45 posiada komplet.
Jesli C-45 to pradnica powinna byc na 6v.
A jeśli jest na 12 V, to co to może oznaczać ?Właściwie to już chciałem podzielić mojego U 45
na manele, ale co tam. Nie spieszy mi się. Powolutku bez pośpiechu zgromadzę części z Waszą Retrotraktorzyści pomocą i zrobimy to cudo
a może i ja Wam kiedyś pomogę 

- Jacek ze Skansena
Spoko. Stary typ miał 6 a nowy 12. Ty masz nowy typ tyłu raczej.
dzisiaj trochę malowałem
, ale jutro postaram się sprawdzić tą prądnicę. Mam jedną 6 V w super stanie, a dwie mi nie potrzebne.

prądnice nie są zamienne
inne mocowanie , inne tryby ....
inne mocowanie , inne tryby ....
drandrzej, a po wierzchu, bez odkęcania da się poznać ?
Prądnice wielkościowo są inne, 6v jest mniejsza.
Zrób zdjęcie dokładne prądnicy oraz trzymania prądnicy, a po tym będziemy wstanie określić jaka to prądnica.
Zrób zdjęcie dokładne prądnicy oraz trzymania prądnicy, a po tym będziemy wstanie określić jaka to prądnica.
- Jacek ze Skansena
Marek 6 v jest cieńsza.
Ok, to przyłożę jedną do drugiej i będzie wiadomo 

średnicę zmierz i już , na prądnicy jest napisany typ , czy6 czy 12V - wystarczy oczyścić .
Tak, zmierz średnicę to Ci chłopaki powiedzą. Ja mam u siebie 12v to mogę w razie co porównać to co zmierzysz
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Zmierzone metodą porównawczą - w C 45 prądnica jest 12 V, a w domu 6 V ;)Rzeczywiście 6 V jest nieco mniejsza.Czy prądnica od Ursusa C 45 różni się od tej od LB ?
Lanz Bulldog jesli byl z pradnica,w ogole z jakakolwiek instalacja oswietleniowa to byl tzw. sonderausrustung, czyli rzecz nie dla zwyklego smiertelnika,bo bylo to zbyt drogie,tak samo jak resorowana os i inne ,,bajery,, co w Ursusie bylo standardem.
Ursus -45 mial instalacje 6v ,a w modelu 451 dodano kilka udogodnien,min
instalacje 12 v.
Ursus -45 mial instalacje 6v ,a w modelu 451 dodano kilka udogodnien,min
instalacje 12 v.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Mam rozumieć, że to oryginał ? *hilarious*
C45 miał 6v do czasu
12V wprowadzono jeszcze zanim powstał c 451
gdzieś mi się obił rocznik 50 w opisie - ale na 100% pewności teraz nie mam - musiałbym przeczytać jeszcze raz wszystkie matariały
wygodniej odbudować 12v instalację bo da się znaleźć komplet oryginalnych gratów z regulatorem i sygnałem włącznie - a 6V reglerów ja nie spotkałem - przynajmniej na razie
12V wprowadzono jeszcze zanim powstał c 451
gdzieś mi się obił rocznik 50 w opisie - ale na 100% pewności teraz nie mam - musiałbym przeczytać jeszcze raz wszystkie matariały
wygodniej odbudować 12v instalację bo da się znaleźć komplet oryginalnych gratów z regulatorem i sygnałem włącznie - a 6V reglerów ja nie spotkałem - przynajmniej na razie
Oryginał, ale nie do Twojego ciągnika. Do mojego.Mars napisał/a:
Mam rozumieć, że to oryginał ? *hilarious*
Paweł, a jaki TY masz ? że do mojego nie pasuje ? 

U Ciebie za mała ta opona, w dodatku nie równa z drugą - to widać gołym okiem.
A to opona, która przypasowałaby mi do C-325.
A to opona, która przypasowałaby mi do C-325.