Witam wszystkich, na forum jestem nowy. Pracuje razem z tatą nad remontem Czeskiego Majora 3011. Remontujemy głównie skrzynie, rozdzieliliśmy ją od mostu. Problem jest taki, że na 3 biegu słychać "chrobotanie". Zębatka jest lekko pokruszona. Byliśmy dziś po części i kupiliśmy łożyska bo były duże luzy i inne rzeczy. Zamówiliśmy też zębatkę za 200zł . Trochę droga ale nigdzie nie mogliśmy znaleźć a od c360 nie będzie. Potrzebuje również jakiś namiarów na farby zarówno niebieska(blachy) jak i ta kremowa(silnik, skrzynia, most itp.) Niebieską zrobiłem lecz nie jest za bardzo idealna. Niedawno po startej tabliczce znamionowej dowiedziałem się że mój Major ma pięćdziesięciolecie więc pasowałoby skończyć remont jeszcze przed końcem roku
Problem też jest z kabiną. Nie ma daszku i co zrobić by mieć taki okrągły (oryginalny) ?? Jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy tylna lampa majora jak i t25 to nie te same ?
Byliśmy dziś po tę zębatkę lecz jeszcze nie doszła niestety więc w tym tygodniu weźmiemy się za klepanie blach, czyszczenie szpachlowanie i być może malowanie. Załatwiłem już sobie sprężarkę i pistolet ale potrzebuje nr lakierów zna ktoś może ??

Chciałbym zamieścić jakieś fotki tylko nie wiem jak to zrobić? Potrzebuje też zdjęcia na linki od obrotów przy kierownicy (chodzi o mocowanie tak aby działało)