C-4011 mały remont

Wszystko o naszych Ursusach
Awatar użytkownika
chrapek3011

RE: C-4011 mały remont

Post autor: chrapek3011 »

Luz 0,6-0,7 to kwalifikuje do wymiany.Góra do roboty.Z głowicami nie ma się co bawić i zdać na wymianę po regeneracji po 100-120zł.Końcówki wtryskiwaczy do wymiany i regulacji.Nie ma się co bawić ze starymi gównami.Albo robić albo stękać.A jak stękać to nie bawić się w traktory.
Rasoir

Post autor: Rasoir »

Dodam tylko, że luz mierzyłem jak tłok był wyrównany z tuleją od góry, bo tego nie napisałem.
Awatar użytkownika
chrapek3011

Post autor: chrapek3011 »

No i taki luz kwalifikuje do wymiany bezapelacyjnie!!!Bo dopuszczalny luz między tłokiem a tuleją w dolnej części tłoka to max 0,45 mm.
Rasoir

Post autor: Rasoir »

A miał być mały remont... ręce opadają... teraz to muszę się zastanowić co dalej robić, bo jak liczyłem to bez 1800zł w portfelu nawet nie ma się co brać za cokolwiek.

Koledzy czy instalacja elektryczna jaką można kupić jest gotowa do założenia? To znaczy, czy jak ją kupię i założę to pozostanie jedynie podłączyć: przerywacz kierunkowskazów, regulator napięcia, przycisk sygnału, przycisk rozrusznika, gniazdo przyczepy, czujnik świateł stop i wszystkie lampy? Czy coś trzeba modyfikować? Czy takie instalacje mają wyjście na włącznik reflektora roboczego i sam reflektor?

Silnik, skrzynia, most i felgi już pomalowane, traktor nabiera wyglądu. Już nawet bez maski i błotników wygląda lepiej niż wyglądał jak go kupiłem :)

Oto efekt końcowy:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziękuję wszystkim za pomoc! W szczególności Sławkowi!!!
Mr Wlochaty

Post autor: Mr Wlochaty »

Witam ponownie. Mam pytanie; jaka jest jakość obecnie sprzedawanych pomp wody c-4011/c-360. Moja po 23 latach kończy powoli swój żywot (szum i luzy, wycieków brak). Może lepiej samemu zregenerować?
Awatar użytkownika
delta

Post autor: delta »

Rasoir napisał/a:
Dziś otrzymałem od Sławka prezent ;) Tylko teraz nie wiem jak go zmontować żeby to działało tak jak powinno. Chodzi oczywiście o manetkę gazu.

Dobrze kombinuje czy powinienem to jakoś inaczej poprowadzić?

Obrazek Obrazek Obrazek
Witam.

Mam prośbę, bo widzę, że ogarnąłeś gaz ręczny, zrobiłbyś zdjęcia jak to w ogóle wygląda, bo u mnie nie ma gazu ręcznego, a chciałbym go zrobić, tylko nie wiem jak się do tego zabrać, na aukcjach nie widzę żadnych części do tego.

dziękuję i pozdrawiam
Luk
ODPOWIEDZ