C330 Jak dorobić wyjście hydrauliczne

Wszystko o naszych Ursusach
Rasoir

C330 Jak dorobić wyjście hydrauliczne

Post autor: Rasoir »

Witajcie koledzy,

na sobotę zaplanowałem redukcję i likwidację szkód po małej powodzi jaka nas nawiedziła, i potrzebne mi wyjście hydrauliczne pod kiper do przyczepy. Niestety moja trzydziestka go nie posiada. Czy ktoś na podstawie zdjęć może mi doradzić jak ten stan rzeczy zmienić?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Będę wdzięczny za w miarę możliwości szybkie odpowiedzi bo czas nagli.
Awatar użytkownika
chrapek3011

RE: C330 Jak dorobić wyjście hydrauliczne

Post autor: chrapek3011 »

Wykręcasz ten czerwony korek na rozdzielaczu a w to miejsce montujesz rurkę ze złączem hydraulicznym.To wszystko.Żeby zadziałało to dźwignię na rozdzielaczu ustawiasz na środkowym wycięciu i dociskasz w prawo.A opuszczasz analogicznie jak byś miał założone narzędzie na podnośniku.
Rasoir

Chodzi Ci Sławku tę śrubkę na górze rozdzielacza widoczną na ostatnim zdjęciu tak?
pawel81

Post autor: pawel81 »

Tak*tup* Ten czerwony przełącznik to do masy?
Rasoir

Tak. To wylacznik masy :)
Awatar użytkownika
bartoxc330

Post autor: bartoxc330 »

Ja też nie dawno robiłem hydraulikę zewnętrzną :) Przydatna rzecz *annoy*

http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/i ... licznego/

Co do tego wyłącznika to dobra myśl w przyszłości takiego też będę montował*yes* Bo raz miałem awarię instalacji o_O wiadomo szybko klemy nie ściągniesz
Rasoir

No wyjście się przydało. Przez weekend przywiozłem ciapkiem ponad 20 ton żwiru. W transportach po ok. 3-3,5t. Dawał radę. Na haku prawie 4,5t a on targał pod bardzo ostrą stromiznę rozciągającą się na prawie 2km.
Pawel1985

Post autor: Pawel1985 »

Rasoir napisał/a:
Witajcie koledzy,

na sobotę zaplanowałem redukcję i likwidację szkód po małej powodzi jaka nas nawiedziła, i potrzebne mi wyjście hydrauliczne pod kiper do przyczepy. Niestety moja trzydziestka go nie posiada. Czy ktoś na podstawie zdjęć może mi doradzić jak ten stan rzeczy zmienić?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Będę wdzięczny za w miarę możliwości szybkie odpowiedzi bo czas nagli.

Witam, wszystkich potrzebujących informacji jak i "informatorów"*rofl* pozwoliłem sobie na odrobinę ekstrawagancji i zacytować Rasoir-a. Mianowicie chodzi mi o podłączenie rozdzielacza - często gęsto fabrycznie montowanego na błotniku. u mnie czegoś takiego nie ma i nie było :) jest dokładnie to samo co na zdjęciach u Rasoir-a czyli zwykły rozdzielacz podnośnika. Wiem czytałem ze do " kipra" montujemy tam gdzie czerwona śrubka i git i działa mamy zasilanie i powrot w tym samym przewodzie. Natomiast ja potrzebuje zasilić z Ciapka urządzonko typu Opielacz hydrauliczny,który ze względu na posiadanie silnika obrotowego hydraulicznego musi mieć ciągły obieg żeby napędzać dany silnik. I moje pytanie brzmi :D czy ( 1) to w ogolę możliwe i czy to będzie działało jak się podłączy rozdzielacz na błotniku który ma tzn ( zewnętrze szybko złączne hydrauliczne- wyjście oraz wejście) a (3) jak to zrobić *rolleyes*, a właśnie czy mi się dobrze wydaje ze rozpinamy wężyk czarny gumowy który widnieje na zdjęciu 2 i podłączamy tutaj przewody z rozdzielacza na błotniku i tyle , czy jakaś inna opcja jest potrzebna ? *eek**rolleyes**eek*
Awatar użytkownika
machejfarmers

Post autor: machejfarmers »

Wystarczy rozpiąć gumowy wężyk i podpiąć przewody z rozdzielacza
Marcin Machejek

Tel. 695-927-627
Pawel1985

Post autor: Pawel1985 »

machejfarmers napisał/a:
Wystarczy rozpiąć gumowy wężyk i podpiąć przewody z rozdzielacza