zetor 25 skrzynia wyje
zetor 25 skrzynia wyje
witam wyje mi skrzynia prawie na każdym biegu,ale gdy włącze wałek to dużo mniej co to może być,może mało oleju,ale przede wszystkim wyje przy obciążeniu
RE: zetor 25 skrzynia wyje
Każda skrzynia wyje... Jest to taka technika, że nie można jej całkowicie uciszyć. Powodów może być wiele: zużyte łożyska, luźny atak, wyrobione tryba, złej jakości olej lub jego mała ilość...
a żeby wymienić łożyska to co muszę zrobić,obejdzie się bez rozpoławiania
Raczej nie. Musisz się dostać do każdego wału a jest ich 4: WOM'u, sprzęgłowy, pośredni, atakujący. Do tego łożyska półosi koronowych, i w półosiach napędowych. Jest trochę roboty...
a czy takie łożyska gdzieś kupie do tego typu zetora
Raczej bezproblemowo. Łożyska to artykuł normalizowany.
Może koledze biega o tamte z przełomu ZKL-e czechosłowackie?, takich już nie dostanie*no*a czy takie łożyska gdzieś kupie do tego typu zetora
narazie panowie doleje oleju do skrzyni i dam znać,wspomne że to zetor z silnikiem ursusa c-328,niedawno go kupiłem i chce doprowadzić go powoli do porządku,a propo jeszcze troszke kapie mi olej z tej bocznej przekładni kątowej jak to uszczelnić:?
Boczna przekładnia chodzi Ci o tą z podnośnika? Jeśli tak to odkręć tą pokrywę na 4 śruby M8 wymień simmering i dorób uszczelkę.