ciężko jest znaleźć dobrego fachowca i tak jest wszędzie i ze wszystkim

dlatego też tutaj chce dowiedzieć sie kto kogo poleca

a może ktoś z forumowiczów zajmuje sie takim czymś ?
witam po przerwie... plany co do tego ciągnika troche sie pozmieniały co do tego jaką funkcję będzie on u mnie pełnił

postanowiłem go wyremontować w 100 % pod oryginał a zbędne części sprzedać

a więc tak, będę sprzedawał na pewno pług do śniegu kabinę na 2 strony otwieraną oraz błotniki i maskę ( planuje całe oblachowanie założyć nowe) ładniej będzie wyglądał

gdyby ktoś był zainteresowany prosze pisać lub dzwonić

a sam będę potrzebował kierownicy 2 ramiennej w idealnym stanie nie porysowanej ani nie wypłowiałej bo takie już mam

oraz sprężyny siedzenia starego typu najlepiej nowe
W końcu znalazłem chwilę czasu na to by zacząć remont 355

na początek zdemontowałem pług do śniegu, kabinę, maskę oraz błotniki :)dzięki temu w końcu mogłem dokładnie go oglądnąć i sprawdzić każdy element

po szczegółowych oględzinach mogę śmiało stwierdzić że wszystko jest w prawie idealnym stanie podnośnik podnosi na zakresy trzyma bez problemu, silnik pracował przez ponad godzinę ciśnienie oleju nie spada poniżej 4:) biegi bardzo ładnie i płynnie wchodzą nie wyskakują ani się nie kleszczą

blokada działa :)hamulce brzytwa , układ kierowniczy bardzo lekko i płynnie pracuje ,brak luzów na przedniej osi .....

czyli od strony mechanicznej nie muszę nic z nim robić jestem z tego powodu bardzo zadowolony

żeby uwiarygodnić to co dzisiaj zrobiłem wstawiam kilka zdjęć z pracy przy nim