RE: Moje maszyny w skali.
Nie wiem ja się kompletnie nie znam na konnych maszynach wiec nie wiem też jaki potencjał mocy potrzebują
Ile KŻ (Koni Żywych
)
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- agrotechnik
4 konie ŻW.
- Mateusz Rogowski
Oj chyba nie... myśle ze najwięcej to dwa. Cztery konie to napewno przy np. 5cio skibowym pługu podorywkowym.
- Mateusz Rogowski
Miro!! Jak zawsze pięknie i schludnie, powiedz jaki sprzet elektryczny posiadasz w swoim modelarskim warsztacie??
No no robota troszkę hmmm .... monotonna i wymagająca cierpliwości
Delikatne to nie?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- agrotechnik
Ludu, ale u mnie w książce pisze że pkr-2 miał 4 potrzebne do uciągu ŻW. Może ilość różniła się od typu albo od innych warunków. Ale miro co ja będę gadać: ty jesteś normalnie wirtuoz modelarstwa rolniczego typu retro. Nie no brawa proszę państwa. Miro, a może jak skosisz trawę przed domem to weźmiesz zrobioną grabiarkę i ją przetestujesz, co? Ja osobiście mam ideę zrobienia dioramy na dworze, mianowicie: wysypać piachem mały kawałek( 50x50), obok specjalnie zrobić takie coś z takiej maty używanej do robienia trawy na makietach i od czasu do czasu kłaść trochę trawy i zgrabiać to. Przyznam że tak fajnie by było ale to raczej rozwiązanie do zabawy a jak wiemy my dziećmi nie jesteśmy ale zawsze bratu dać to wiecie( niech rozwija zainteresowanie).
- agrotechnik
No też prawda ale są modele do użytku na co dzień i są modele do gabloty.
- Mateusz Rogowski
To masz piękny warsztat
Agrotechnik: co Ty myślisz piszac modele do użytku na codzień?? Model nie służy do zabawy, bo to nie zabawka...
- agrotechnik
Chodzi mi o coś takiego jak np.: SIKU albo brudery. One służą do zabawy, a np.: takie z rebela to modele do gablotki. Widać to po filmikach z takimi RC właśnie które orają albo co innego robią.
- Mateusz Rogowski
Rebela?? Tylko ja pojazdów z Siku ( no mozę nie liczne ) wcale nie uważam za modele 
- agrotechnik
Dobra ale nie kłoćmy się.
- Ursus c-325
Człowieku, to jest po prostu szwajcarska precyzja to, co Ty robisz. Widać gdzie szprychy są mocowane, piasta jak w oryginale. Pozazdrościć talentu. Idealne miniaturki oryginałów.
- klusek-rolnik
Masz chłopie talent
Aż przysiadłem z wrażenia! Tego się nie da ogladac na stojaco, coś wspaniałego. Miro napisz coś więcej jak robisz te piasty kół, samą obręcz koła, centrowanie szprych. Uchyl rąbka tajemnicy.
Na Wilkowice załatwię Ci zwierzaka do tego dyszla w skali 1:32.
Na Wilkowice załatwię Ci zwierzaka do tego dyszla w skali 1:32.
- agrotechnik
Miro, ty jesteś wirtuozem modelarstwa, wątpię aby ktokolwiek z nas dorównał ci jakością wykonania. Taki talent nie warto ukrywać.:yes:
- Deleted_User
Jak ty robisz te kółka i z czego
- Marcin125p
Chylę czoło - super modele :yes:. Tak trzymaj!.
RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
Miro na jakiej wiertarce wykonujesz te otworki? Bo u mnie średnica kończy się na 1mm- maszynka jest po prostu za duża do takich celów.
Masz ją na statywie?
No i jeszcze jedno pytanko , toczenie robisz na jakiejś modelarskiej tokarce?
Masz ją na statywie?
No i jeszcze jedno pytanko , toczenie robisz na jakiejś modelarskiej tokarce?
dzieki Miro za te informacje, dla mnie są niezwykle pomocne. Warto podpatrywac warsztat u innych i jak to jest robione. Szczególnie spórbuje wystartowac z małymi wiertłami na tych koszulkach termozaciskowych, bo tokarki jeszcze się nie dorobiłem.