Witam posiadam sama z silnikiem.. no właśnie tutaj potrzebuje Waszej pomocy. zrobiłem zdjęcie tabliczki znaminowej może wystarczy. Za wszelką pomoc Bardzo dziekuję
Władimirskij Traktornyj Zawod im. A.A. Żdanowa
Silnik D 144 nr 162 1017
Moc 53 HP SAE
Made in USSR
Zrobiono w CCCP
Tyle wynika z tabliczki.
Silnik D 144
Czy to taki sinik? https://agri-truck.pl/pl/dt-i-inne-rosy ... 10162.html
Dzieki wielkie Panowie to ten silnik a jaki olej moge wlać na wymiane? kupiłem kiedys OLEJ PLATINUM ULTOR CH-4 15W-40 Orlen OIL 5L. Można taki wlać? Wielkie dzięki!!!
A filtr oleju i paliwa kupujecie w internecie czy w lokalnych sklepach z częściami do traktorów ?chciałem kupić w necie ale nie mogę znalezc. Jak macie podeslecie linka z filtrem oleju i paliwa do tego silnika ?
dan11 pisze: ↑02 gru 2021, 11:48
A filtr oleju i paliwa kupujecie w internecie czy w lokalnych sklepach z częściami do traktorów ?chciałem kupić w necie ale nie mogę znalezc. Jak macie podeslecie linka z filtrem oleju i paliwa do tego silnika ?
Byłem dziś u znajomego który pracuje przy naprawach ciągników też tego typu jak się okazało i powiedział że ten filtr się rozkręca myje np w benzynie czy "ropie" skręca się wkłada i jest. Spróbuję tak zrobić.
Górną śrubę wkręcasz w imadło, między dyszę wkładasz płaskownik i rozkręcasz.
W środku jest siateczka.
Wszystko myjesz następnie przeczyść dyszę, wyczyść też rurkę na której osadzona jest wirówka.