Witajcie, noszę się z zamiarem wymiany rozdzielacza podnośnika w swoim c355 - kupić nowy dla swietego spokoju już czy wziać regenerowany ? jezeli nowy to jakiej firmy, jeżeli regenerowany to gdzie zeby nie zostać (za długo) bez ciagnika?
Dlaczego chce to zrobic? ano dlatego ze ciagnik zawsze (odkąd posiadam) mial problem z opadaniem zaczepionych maszyn, powymieniałem tłok z kompletem uszczelek, zawory bezpieczenstwa i rurke łączącą rozdzielacz z cylindrem (cylinder zostawilem stary), swoj rozdzielacz wtedy wymieniłem w lokalnym sklepie na regenerowany bo chcialem na szybko. po złożeniu było ok przez pewien czas (max rok) i znowu problem, znowu wymiana tym razem cylindra na nowy, tłok z dodatkowym pierscieniem i niebieskimi manszetami i przy okazji nowe uszczelki w tym rozdzielaczu (te z kompletu remontowego). niestety to nie pomogło i dalej maszyny powoli opadaja zaraz po złożeniu wszystkiego do kupy. Winie wlasnie ten rozdzielacz ktory wziąłem po regeneracji (wczesniejszy mój też był regenerowany wiec nie szkoda było mi go oddać/wymienic).
Rozdzielacz podnośnika c355
Wszystko o naszych Ursusach
-
Celownik07
Przejdź do
- FORUM OGÓLNE
- ↳ INFORMACJE
- ↳ MOTO-OGÓLNIE
- ↳ OFF TOPIC
- ↳ IMPREZY, ZLOTY
- ↳ MODELARSTWO
- ↳ WSPOMNIENIA
- ↳ REJESTRACJA I ASPEKTY PRAWNE
- ↳ POSZUKIWANY, POSZUKIWANA
- ↳ WARSZTAT
- ↳ MUZEA, SKANSENY, WYSTAWY...
- ↳ ROLNICTWO DAWNIEJ
- ↳ RETROTRAKTOR - ENGLISH VERSION
- ↳ PORADY I WSKAZÓWKI
- ↳ LITERATURA ROLNICZA
- CIĄGNIKI ROLNICZE
- ↳ LANZ
- ↳ URSUS
- ↳ ZETOR
- ↳ INNE
- ↳ OGÓLNIE
- ↳ AMERYKAŃCE
- ↳ RADZIECKIE CIĄGNIKI
- ↳ CIĄGNIKI OGRODNICZE I MIKROCIĄGNIKI
- ↳ NOŚNIKI NARZĘDZI
- ↳ SAMy
- MASZYNY ROLNICZE
- ↳ OGÓLNIE O MASZYNACH ROLNICZYCH
- ↳ ŻNIWIARKI, WIĄZAŁKI, KOMBAJNY...
- ↳ PŁUGI, KULTYWATORY, NARZĘDZIA UPRAWOWE
- ↳ MASZYNY KONNE
- ↳ SILNIKI STACJONARNE
- ↳ KOSIARKI
- ↳ OPRYSKIWACZE I OPYLACZE
- ↳ LOKOMOBILE
- ↳ ŁADOWACZE, SPYCHY, WIDLAKI, KOPARKI...
- ↳ PRZYCZEPY I WOZY
- GIEŁDA
- ↳ SPRZEDAM
- ↳ KUPIĘ
- ↳ POSZUKUJĘ